Index Vakbarát Hírportál

Megint korábbi játékosa okozta a Chelsea vesztét a City ellen

2022. január 15., szombat 15:31

Szuperrangadóval indult az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapja, a listavezető Manchester City a második Chelsea-t fogadta.

Sérülés miatt több kulcsember – köztük Reece James vagy az egész szezonra kidőlő Ben Chilwell – hiányzott a vendégek keretéből, ráadásul Thomas Tuchel Mason Mountot, Kai Havertzet, Timo Wernert és Jorginhót is csak a kispadra nevezte, így borítékolható volt, hogy a Chelsea elsősorban nem támadni érkezett az Etihad Stadionba.

A City ennek megfelelően a meccs első percétől magához ragadta a kezdeményezést, a betömörülő védelemmel szemben azonban az első játékrészben nem igazán tudott mit kezdeni. Egy ziccere mégis akadt, Mateo Kovačić eladott labdája után Jack Grealish találta szemben magát Kepa Arrizabalagával, ám az Afrikai nemzetek kupáján szereplő Édouard Mendyt helyettesítő spanyol remekül mozdult ki a kapujából, és bravúrral hárított.

A Chelsea-nek egyetlen lövése sem volt a félidőben, ilyenre a Tuchel-érában korábban nem volt még példa. Fordulás után viszont nemhogy lövése, de ziccere is volt a londoniaknak, Kovačić kiugratását azonban Romelu Lukaku is kihagyta, Éderson védett hatalmasat, a kipattanót pedig Hakim Zijes bombázta fölé.

A 70. percben aztán megtörték a jeget a manchesteriek: 

Kevin De Bruyen rázta le magáról N’Golo Kantét, majd 19 méterről pontos lövést eresztett meg a hosszú sarokba. Mivel Kepa némileg érthetetlen módon belépett a rövidre, nem volt esélye a hárításra.

Tuchel cserékkel próbált lendíteni a támadójátékon, ám hiába érkezett a pályára Timo Werner, Callum Hodson-Odoi és Mason Mount, a hazaiak magabiztosan tartották a labdát és az előnyt, így az eredmény a lefújásig már nem változott.

Győzelmével a City 13 pontra növelte előnyét a táblázaton.

(Borítókép: Oli Scarff / AFP)

Rovatok