Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai a bemelegítésnél megsérült, nélküle nyert a Leipzig

2022. január 15., szombat 17:51

A német Bundesliga 19. fordulójának szombati játéknapján idegenben aratott magabiztos győzelmet az RB Leipzig, valamint a Bayern München is; előbbi a Stuttgart otthonában nyert 2–0-ra, utóbbi pedig a Köln otthonából hozta el a pontokat (0–4).

Előzetesen a lipcseiek mindhárom magyar játékosa, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdőbe volt nevezve, a 21 éves középpályás azonban a bemelegítésnél izomsérülést szenvedett, így végül nem lépett pályára.

A vendégek André Silva büntetőjével szereztek vezetést a 11. percben, a találkozó eldöntésére viszont a 70. percig kellett várni, ekkor az egész szezonban nagyszerű formában futballozó Christopher Nkunku volt eredményes. Gulácsi több nagy védéssel járult hozzá a győzelemhez.

A Bayern München a mesterhármast szerző Robert Lewandowski vezérletével győzőtt 4–0-ra a Köln otthonában, a bajorok negyedik gólját Corentin Tolisso jegyezte.

Szalai Ádám csapata, a Mainz az újonc Bochumot fogadta, és győzte le 1–0-ra. A magyar légiós – aki egy hónappal ezelőtt autóbalesetet szenvedett, majd kisebb műtéten esett át – továbbra sem volt tagja a mainzi keretnek.

NÉMET BUNDESLIGA
19. forduló

VfB Stuttgart–RB Leipzig 02 (01)

1. FC KölnBayern München 0–4 (02)

FSV Mainz 05VfL Bochum 10 (00)

Union BerlinTSG Hoffenheim 21 (11)

VfL WolfsburgHertha BSC 00

Borussia MönchengladbachBayer Leverkusen 1–2 (0–0)

pénteken játszották:

Borussia DortmundSC Freiburg 51 (30)

vasárnap játsszák:

AugsburgEintracht Frankfurt 15.30

Arminia BielefeldGreuther Fürth 17.30

(Borítókép: Ronny Hartmann / AFP)

Rovatok