Index Vakbarát Hírportál

Angol legendák válthatják az Everton kirúgott vezetőedzőjét

2022. január 17., hétfő 11:11

Az angol élvonalbeli Everton csapata a hétvégén menesztette vezetőedzőjét, Rafael Benítezt. A spanyol szakember hat és fél hónapig irányította a liverpooli együttest, azonban a rendkívül gyenge szereplés miatt a klub vezetősége felbontotta szerződését. Az Everton szeptember óta mindössze egy győzelmet ért el, és mindössze hat pontra van a kieső zónától.

Az angol sportmédia értesülései szerint már komoly jelentkezők is vannak a megüresedett posztra, többek között Frank Lampard és a Derby County jelenlegi menedzsere, Wayne Rooney is jó eséllyel pályázhat a kispadra – írja a SkySports

A Chelsea klublegendája, Frank Lampard 2019 és 2021 között már irányította a londoni klubot, 83 mérkőzésen 43 győzelmet ért el és 23 alkalommal szenvedett vereséget.

A lehetséges jelöltek között még megemlítik korábbi edzőjüket, Roberto Martínezt, a Brighton jelenlegi edzőjét, Graham Pottert és Rudi Garciát is. Az angol média kiemeli, hogy Wayne Rooney számára rendkívül nehéz lenne visszautasítani az Everton ajánlatát, mivel számtalan szálon kötődik a liverpooli klubhoz.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok