Index Vakbarát Hírportál

Berlinben folytatja a magyar válogatott középpályása

2022. január 21., péntek 10:23

Az Union Berlin hivatalosan is bejelentette Schäfer András érkezését.

A Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló klub a hivatalos oldalán közölte, hogy a magyar válogatott középpályás a Dunaszerdahelytől kölcsönbe érkezik, a szezon végén azonban véglegessé válhat az átigazolása, amennyiben az Union nem esik ki az élvonalból. (Az osztályozós helyen álló Bielefeldnek 19 forduló után 18 pontja van, az Unionnak 31.)

A 22 éves Schäfert itthon a 2021-es év labdarúgójának választották, az Európa-bajnokságon is jó teljesítményt nyújtott, a németek ellen fejelt góljára pedig talán mindenki emlékszik.

A 15-szörös válogatott játékos a berliniek honlapjának elmondta, rendkívül izgatottan várja, hogy Európa egyik topbajnokságában játszhasson, ami számára új kihívást jelent. Hozzátette, az Union fejlődése jó benyomást tett rá, és reméli, hogy a jövőben ez folytatódik, valamint ő is szeretne a csapattal együtt fejlődni.

Oliver Ruhnert sportigazgató elárulta, régóta figyelik Schäfert, akinek a mentalitása és a labdával való bátor játéka győzte meg. Szerinte a fiatal középpályás még mindig fejlődhet, de már most hozzá tud tenni az Union játékához is.

Rovatok