Index Vakbarát Hírportál

A barátja vizsgázott a nevében, amíg ő az Afrika-kupán játszott

2022. január 27., csütörtök 19:57

A Galatasaray 24 éves egyiptomi csatára, Mostafa Mohamed épp az Afrika-kupán játszott, miközben egy barátja beült az ő nevében vizsgázni az egyetemen. Az álca lehullott, most a rendőrség nyomoz a diák ellen.

Az Afrika-kupa mindig tud újat mutatni a nagyérdeműnek, ezúttal is egy kabarét idéző történet kapott szárnyra a világhálón. Az egyiptomi válogatott épp az Afrika-kupán játszik, ahol már a legjobb nyolc közé jutott. A válogatott tagja Mostafa Mohamed is, aki a Galatasarayban rúgja a bőrt, ám a futball mellett egyetemre is jár Kairóban. Vagyis úgy tűnik, a bejárást nem viszi túlzásba, ugyanis az egyetemi vizsgáin az Afrika-kupa miatt nem tudott részt venni, ezért egy kevésbé elegáns megoldást választott a tárgyak megszerzésére: egy barátja ment el a nevében megírni a vizsgákat.

A segítőkész barát azonban lebukott, a rendőrség pedig személyes adatokkal való visszaélés miatt nyomoz az ügyben. A lebukott vizsgázó a helyi médiának is nyilatkozott:

Mohamed a barátom, a jövője pedig szétesik, ha nem tudja megírni a vizsgát. Én csak segíteni akartam, ez az első alkalom, hogy ilyet tettem.

Józan paraszti ésszel a fenti állítás némiképp ingatag tényeken alapszik, ha arra gondolunk, a Galatasaraynál valószínűleg nem zsebpénzért futballoznak a játékosok. Arról nem is beszélve, hogy sajtóhírek szerint nem ez az első eset, hogy Mohamed valakit – megyei futballszaknyelven – „hamis igazolással játszat” az egyetemi számonkérések során.

(Borítókép: Mostafa Mohamed az egyiptomi válogatott színeiben az Afrika-kupán. Fotó: Ulrik Pedersen / Getty Images)

Rovatok