Index Vakbarát Hírportál

Magyar labdarúgót igazolhat a Manchester City

2022. január 27., csütörtök 09:15

Sajtóhírek szerint a Manchester City és az MTK Budapest hamarosan megegyezhet a 17 éves tehetség, Vancsa Zalán átigazolásáról. A játékos megerősítette, pénteken orvosi vizsgálatra utazik az angol bajnoki címvédőhöz.

A DailyMail úgy tudja, a Manchester City első téli igazolása egy magyar játékos, a 17 éves Vancsa Zalán lehet. A brit bulvárlap és az Angliában sportújságíróként dolgozó Bocsák Bence értesülései egybevágnak, az újságíró a Twitteren posztolt a szenzációs hírről.

A fiatal játékos pénteken orvosi vizsgálatokra utazik a Manchester Cityhez, a hírt ő maga erősítette meg az m4sport.hu-nak. Vancsa Zalánnal – akinek édesapja, Vancsa Miklós közel háromszáz élvonalbeli mérkőzést játszott – decemberben vette fel a kapcsolatot City Football Group, majd négy-öt megbeszélést követően januárban állapodtak meg egymással a felek.    

A labdarúgó édesapja, Vancsa Miklós hozzátette, Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelője 18 hónapon át követte fia teljesítményét és találkozásukkor azt mondta:

Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!

A City Football Group számos klubot működtet világszerte. A Manchester City az anyaegyesület, Európában még a francia élvonalbeli Troyes, a spanyol másodosztályú Girona és a belga másodosztályú Lommel tartozik a holding tulajdonába.

Vancsa Zalán az m4sport.hu-nak azt mondta, hogy egy UEFA-szabályozás miatt hónapokba telne, mire játékengedélyt kap, ezért a következő félévet még a jelenlegi csapatánál, MTK-nál tölti kölcsönben.

Arról, hogy melyik csapathoz kerül a City GrOupon belül, tavasszal születik döntés.

A 17 éves játékos hozzátette, az elmúlt 12 hónapban rengeteg változás történt a karrierjében, de nem akarja sem túlreagálni, sem túlértékelni a történteket. Próbál két lábbal a földön maradni, és nem elszállni.

A Citynél úgy látják, nyártól a belga Lommel lenne a legmegfelelőbb számomra, ott kell fejlődnöm és játszanom hétről hétre

– mesélt jövőjéről az m4sport.hu-nak.

Sajtóhírek szerint Vancsa Zalán nemcsak a Manchester City, hanem más élvonalbeli csapat figyelmét is felkeltette, többek között a Bayern München, az AC Milan és a Sevilla is érdeklődött az NB I-ben 16 évesen bemutatkozó játékosról. Úgy tűnik, a City néhány lépéssel a többi együttes előtt jár.

Vancsa az idény során tízszer lépett pályára a magyar első osztályban, az Újpest ellen győztes gólt szerzett. A Nemzeti Sport korábban arról számolt be, a Manchester City figyelmét az UEFA Ifjúsági Ligában való brillírozásával keltette fel, ahol négy mérkőzésen öt gólt és négy gólpasszt jegyzett.

Rovatok