Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda nem tudta megelőzni a Fradit

2022. január 29., szombat 19:18

A Debrecen gól nélküli döntetlent játszott otthon a Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga idei első, 18. fordulójának szombati játéknapján.

A Kisvárda az első félidőben igazolta, hogy nem volt véletlen története legeredményesebb félszezonja, amelyet követően a második helyen várta a tavaszi nyitányt.
A szabolcsi gárdának több gólszerzési lehetősége is akadt az első játékrészben, a hajrájában csak a kapufa mentette meg a Debrecent attól, hogy hátránnyal térjen pihenőre. A hazai futballistákat így is kifütyülték a szurkolóik. A debreceniek a fordulást követően Dzsudzsák és Ugrai révén veszélyeztettek több ízben, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Jelentősebb kockázatot egyik csapat sem vállalt, még a hajrában sem igazán pörögtek fel az események, így maradt a gól nélküli döntetlen, noha a meccs végén a vendégek Herdi Prenga kiállítása miatt megfogyatkoztak. A hat meccs óta veretlen Kisvárda ezzel pontszámban beérte a Ferencvárost (amely vasárnap az Újpestet fogadja), előzni azonban nem tudott. 

Délután a Paks 3–2-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget. Nem túl nagy iramban kezdődött a mérkőzés, melynek elején nem is volt kidolgozott helyzet, a Paks mégis vezetést tudott szerezni Bognár István nagyszerű szabadrúgásából. A gól sem változtatta meg a játék képét, mindkét gárda idény eleji formát mutatott. Aztán a játékrész derekától egyre veszélyesebb akciókat vezettek a vendégek, akik bő fél óra elteltével egyenlítettek, de akár a vezetést is megszerezhették volna. Ennek ellenére – kissé váratlanul – ismét a Paks került előnybe. A folytatásban kifejezetten élvezetes futballt láthatott a közönség, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, ennek eredményeként előbb ismét egyenlítettek a kék-fehérek, majd újra – immár harmadszor – előnybe kerültek a zöld-fehérek. A hajrában a ZTE már nem tudott újítani, így végül a Paks otthon tartotta a három pontot az izgalmas összecsapáson.

A Paks ebben az idényben eddig minden találkozóján szerzett és kapott is gólt, a ZTE-nek pedig megszakadt az öt körön át tartó veretlenségi sorozata.

Eredmények:
Paks–Zalaegerszeg 3–2 (2–1)
Debrecen–Kisvárda 0–0
Budapest Honvéd–Gyirmót 0–1 (0–0)

(MTI/Index)

Rovatok