Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám: Valamit el kellett távolítani, ami később jóindulatúnak bizonyult

2022. február 2., szerda 20:45

Szalai Ádám decemberben esett át a fejműtétjén, és most úgy érzi magát, mint egy utánpótlás korú játékos, aki először megy be a profik öltözőjébe. A 34 éves csatár szombaton már pályára léphet a Bundesligában.

Szalai Ádám megkapta a szükséges orvosi engedélyeket, így ismét teljes értékű edzést végezhet, és akár pályára is léphet a hétvégén a Bundesliga 10. helyén álló Mainzban.

A 34 éves csatár a klubja honlapjának adott interjúban köszönetet mondott a sok támogatásért, amelyet a nehéz időszakban kapott.

Valamit el kellett távolítani, ami később jóindulatúnak bizonyult

– mondta a fejműtétről a labdarúgó, aki hozzátette, hogy más egy fejműtét mellett dönteni, mint boka- vagy térdoperáció mellett, már csak azért is, mert nem volt világos, hogy utána mindent meg tud-e csinálni a futballpályán, amit azelőtt.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a 78-szoros magyar válogatott futballistát meg kellett operálni, és ezért több hetet is ki kellett hagynia. Az orvosi beavatkozás után bejelentkezett a kórházból, és elárulta, hogy régóta egészségügyi problémákkal küzd, amelyekről idővel beszámol. Arról is beszélt a futballista, hogy a műtét után úgy érzi, mint akinek új életet adtak.

Szalai Ádám arról is beszélt, hogy a kórházakat és gyermekjóléti szervezeteket támogató alapítványán keresztül nehéz sorsokkal is találkozott, ez pedig erőt adott neki ahhoz, hogy könnyebben kezelje a saját helyzetét.

Harmincnégy éves vagyok, de úgy éreztem magam, mint egy tizennyolc éves, aki az utánpótlásból bemegy a profik öltözőjébe, ez szép új kezdet

– mondta a visszatérésről, hozzátéve, a műtét után fittnek érezte magát, de várnia kellett az eredményekre.

A futballista január 2-án állt újra edzésbe, ám eleinte nem végezhetett teljes értékű munkát. Az állóképességével nem volt gond, mostanáig azonban nem szerelhetett és fejelhetett, mert időre volt szükség, amíg a csont összenő a beültetett titándarabbal.

Az orvosok viszont most megadták a zöld jelzést a folytatáshoz, a labdarúgó kapott egy fejpántot, amelyet viselnie kell, és szombaton már pályára is léphet korábbi csapata, a Hoffenheim elleni bajnokin.

(MTI)

(Borítókép: Szalai Ádám 2021. június 22-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok