Index Vakbarát Hírportál

Világi Oszkár lett az ETO FC Győr új tulajdonosa

2022. február 3., csütörtök 10:52

Csütörtök délelőtt a győri városházán a város sportéletében jelentős változást érintő esemény kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették: a Dunaszerdahelyi AC-t is birtokló Világi Oszkár lett az ETO FC Győr új tulajdonosa.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere az esemény elején elmondta: nem lehet úgy megcélozni az NB I-et, ha a csapat célja az NB II tizedik helyezése. Márpedig Világi Oszkár élvonalbeli csapatot szeretne Győrben.

Korábban minden olyan felkérést elutasítottam, amely arról szólt, hogy rész- vagy akár kizárólagos tulajdonos legyek más csapatoknál, mivel egy klub is hatalmas terhet jelent. A Győr esetében viszont most azért tettem kivételt, mert ugyanazt érzem, amit a DAC-nál is: közösségteremtés és építés a cél! 

– mondta Világi Oszkár. 

Az új tulajdonos nem ígért mást a győrieknek, mint munkát és munkát, valamint megerősítette, hogy vissza kell jutnia az együttesnek az élvonalba, hiszen ez a csapat létének alapja. „Nagyszerű akadémiai munka folyik az egyesületnél, az onnan érkező fiataloknak át kell kerülniük a felnőttek közé. Tudom, hogy ez nehéz munka, de bízom benne, hogy sikerülni fog.” 

Ez a küldetése az ETO-nak, hogy tehetséges fiatalokat neveljen. Aki dolgozik és tehetséges, az sikerre van kárhoztatva.

Világi elárulta, hogy a következő szezonban már mindenképpen azt szeretné, ha a feljutásért harcolna az együttes, de beszélt arról is, milyen infrastrukturális fejlesztéseket tervez. „Fel kell újítanunk a stadion, kellenek többek között sky-boxok, amiket létre kell hoznom. Jelenleg öt pályája van a klubnak, szeretnék egy-két edzőpályát is felhúzni, ezek elengedhetetlen részei a sikeres munkának.”

(Borítókép: Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója a Gólok és öngólok a magyar foci és az öntudat című kerekasztal-beszélgetésen 2013. július 18-án. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok