Index Vakbarát Hírportál

A MOL Fehérvár lassan lemondhat a dobogóról

2022. február 5., szombat 21:48

A negyedik helyezett MOL Fehérvár FC 2–1-es vereséget szenvedett a vendég Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Kihagyott fehérvári ziccerrel indult a meccs és a folytatásban is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek. A Debrecen jobbára csak a védekezéssel törődött, elvétve jutott el az ellenfél tizenhatosáig, a kapura pedig egyáltalán nem jelentett veszélyt. Egy videobírózás után visszavont gólt követően Alef fejesével a Fehérvár megszerezte a vezetést, de mégsem tudott előnnyel szünetre vonulni, mert Szécsi távoli bombájával egyenlítettek a hajdúságiak.

Fordulás után is támadásban maradt a Vidi, de a kapu előtt sok volt a pontatlanság. A Debrecen kevés alkalommal vállalkozott ellentámadásra, a hajrához közeledve azonban bátrabbá váltak a vendégek és Szécsi második góljával megnyerték a találkozót. 

A Fehérvár ezzel nyolcpontos hátrányba került a harmadik helyezett Puskás Akadémiával szemben, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
MOL Fehérvár FC–Debreceni VSC 1–2 (1–1)
MOL Aréna Sóstó, 2065 néző, v.: Bogár
gólszerző: Alef (42.), illetve Szécsi (45., 87.)
sárga lap: Fiola (9.), Zulj (61.), Sabanov (78.), Heister (83.), illetve Poór (11.), Pávkovics (14.)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Fiola, Sabanov, Heister – Zulj (Szendrei, 70.), Alef – Petrjak, Lednev (Géresi, 58.), Dárdai P. (Nikolics, 70.) – Kodro

DVSC: Hrabina – Poór (Baranyai, 63.), Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi, 63.) – Szécsi, David Babunszki (Varga J., 78.), Baráth, Dzsudzsák, Ugrai (Bévárdi, 78.) – Dorian Babunszki (Bódi, 63.)

(MTI/Index)

(Borítókép: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok