Index Vakbarát Hírportál

57-szeres magyar válogatott védőt igazolt az Újpest

2022. február 10., csütörtök 14:52

Az NB I-ben jelenleg kieső, 11. helyen álló Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta az 57-szeres magyar válogatott hátvédet, Kádár Tamást.

A 31 éves játékos legutóbb Kínában futballozott, decemberben azonban lejárt a szerződése a Tiencsan Tigers csapatával, így szabadon igazolhatóvá vált.

Kádár Zalaegerszegen kezdte karrierjét, ahonnan az angol Newcastle Unitedhez került, de játszott többek között a lengyel Lech Poznan és az ukrán Dinamo Kijev együttesében is.

A nemzetközi mérkőzéseken szerzett tapasztalata bőséges, minden sorozatot figyelembe véve klubszinten az európai kupaporondon 48 meccsen futballozott, és ezeknek több mint a felét már a csoportkörben játszotta le. A magyar labdarúgó-válogatottban 57 alkalommal lépett pályára.

A lila-fehérek új igazolása a klub honlapján így nyilatkozott:

Mindenképpen úgy szerettem volna hazajönni Magyarországra, hogy érzek még magamban erőt, és nagy terveim vannak Újpesten. Nyilván elsődlegesen az, hogy ebben a szezonban benn maradjunk az első osztályban, és jövőre pedig minél jobb eredményt és formát mutassak én és a csapat is.

Kádár a holland Rodától kölcsönben 2013 és 2015 között Diósgyőrben futballozott, így több mint hat év után tér vissza az NB I-be.

(Borítókép: Nicolas Tucat / AFP)

Rovatok