Index Vakbarát Hírportál

Bomba meglepetés: a Bochum négyet rúgott a Bayernnek

2022. február 12., szombat 17:51

A német labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján a Bochum óriási meglepetésre 4–2-re legyőzte a címvédő és listavezető Bayern München együttesét.

Pedig a bajorok szempontjából jól kezdődött a meccs, Robert Lewandowski már a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek, nem sokkal később azonban Christopher Antwi-Adeji révén egyenlítettek a hazaiak.

A félidő hajrájában pedig sokkolták a rekordbajnokot: 

tetszetős gólokat szerezve és a Bayern védelmi hibáit kihasználva a szünetre Jürgen Locadia, Christian Gamboa és Gerrit Holtmann találatával 4–1-es (!) vezetésre tettek szert.

Bár a második játékrészben Julian Nagelsmann alakulata próbálta fokozni a nyomást és a tempót, Lewandowski újabb góljával csupán szépítenie sikerült a hősiesen védekező Bochum ellen, így 4–2-es vereséget szenvedett.

Sallai Roland csapata, az SC Freiburg hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz együttesével. A magyar válogatott játékosok közül Sallai kezdőként lépett pályára, a 63. percben cserélték le, míg a nemzeti csapat kapitánya a 86. percben állt be. A Mainz vendégként továbbra is rendkívül gyengén szerepelt, ezt megelőzően sorozatban öt bajnokiját veszítette el idegenben, ahol október óta nyeretlen.

NÉMET BUNDESLIGA

22. forduló

SC Freiburg–FSV Mainz 05 1–1 (01)

VfL BochumBayern München 4–2 (41)

Eintracht Frankfurt–Vfl Wolfsburg 0–2 (01)

Greuther Fürth–Hertha BSC 2–1 (10)

Borussia Mönchengladbach–FC Augsburg 3–2 (10)

később:

Bayer LeverkusenVfB Stuttgart 18.30

pénteken játszották:

RB Leipzig–1. FC Köln 31 (10)

vasárnap játsszák:

Union BerlinBorussia Dortmund 15.30

TSG HoffenheimArminia Bielefeld 17.30

(Borítókép: Ina Fassbender / AFP)

Rovatok