Index Vakbarát Hírportál

Matthäus szerint nem kellett volna leváltani Dárdai Pált a Herthánál

2022. február 14., hétfő 13:49

Szükségtelen volt a 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus szerint, hogy Dárdai Pált tavaly novemberben menesztették a Hertha BSC futballklub vezetőedzői posztjáról.

Nekem személy szerint jobban tetszett volna, ha marad. Nem látom, miért kellett Dárdait elküldeni és Tayfun Korkutot odavinni

– jelentette ki a hatvanéves világbajnok, aki szerint a török tréner csak átmeneti megoldást jelent a kiesés ellen küzdő berliniek számára.

A korábbi magyar szövetségi kapitány közölte, hosszabb távon a Monacótól januárban távozott Niko Kovač vagy az idény végén a PSV Eindhovent elhagyó Roger Schmidt lehetne az igazi megoldás a Hertha számára. 

A fővárosiak ebben az évben még egyetlen meccset sem nyertek, és a Bundesliga 14. helyén állnak, mindössze egypontos távolságra a kiesőzónától. 

Dárdai Pál 2015-től 2019-ig volt a Hertha vezetőedzője, majd tavaly januárban vette át ismét az első csapat irányítását. Második ciklusában nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 31 meccsen átlagosan 1,23 pontot szerzett.A magyar tréner első érájában 172 meccsen irányította a Herthát, ebben az időszakban 1,38 pontot átlagolt.

(MTI/Index)

Rovatok