Index Vakbarát Hírportál

Ghánai törzs királyának fiát igazolta le a Budapest Honvéd

2022. február 18., péntek 10:14

Fél évre kölcsönvette a Budapest Honvéd Mohammed Kadirit a Dinamo Kijev csapatától. Önmagában erre a hírre nem kapja fel különösebben az ember a fejét, de az már érdekesebben hangzik, ha Ghána egyik királyának a fiát igazolta le a kispesti csapat.

Márpedig a 25 éves Kadiri Ghána északi régiójának az uralkodói családjából származik. Ennek ellenére sosem élt kiváltságos luxuséletet, és nem szórta apja pénzét, de elmondása szerint már kiskorában eldöntötte, hogy senkitől sem akar függeni. 

Gyerekkoromban hercegnek szólítottak, mivel egész nap henyélhetnék, és apám pénzéből élhetnék, de eldöntöttem, hogy a saját életemet akarom élni

– mondta korábban egy orosz hírportálnak. 

Mohammed Kadiri azt is tisztázta, hogy apja a ghánai régió királya a milliós Tamaléban. A 25 éves védekező középpályás a Dinamo Kijev előtt megfordult az orosz és az osztrák élvonalban is, jelenlegi piaci értékét 800 ezer euróra taksálja a mérvadó Transfermarkt. 

Hálát adok Istennek és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy itt lehessek. Szeretném segíteni a társakat és az edzőnket is, hogy minél jobb helyezést érjen el a csapat

– idézte Kadirit a honvedfc.hu

Legkorábban péntek este mutatkozhat be új csapatában a ghánai játékos, amikor a Honvéd a Mezőkövesd vendége lesz az OTP Bank Ligában.

(via Bors)

Rovatok