Index Vakbarát Hírportál

24 éves Roberto Carlos gólja, mely meghazudtolta a fizika törvényeit

2022. február 21., hétfő 11:40

Ha előkerül Roberto Carlos neve, a legtöbben a franciák elleni legendás szabadrúgására gondolnak, melyet sokan mai napig a valaha volt legjobb szabadrúgásnak tartanak. Ám a brazil jegyez egy másik ikonikus találatot is, mely szerinte komolyabb teljesítmény, mint a franciáknak lőtt gólja.

A brazil labdarúgó-válogatott legendás balhátvédje 1998-ban, február 21-én, azaz napra pontosan 24 évvel ezelőtt a Real Madrid színeiben parádés gólt szerzett a Tenerife ellen. Az alapvonal mellől az összekapart indításból ballal kegyetlen módon küldte meg a labdát, mely a fizikai törvényeit meghazudtolva repült be a Tenerife kapujába. A hálóőr is értetlenül állt a csavarás előtt, hiszen a labda úgy változtatott irányt a levegőben, mintha csak egy óriási széllökés érte volna. 

Roberto Carlos már akkor is alig hitt a szemének, hogy ezt a kísérletet sikerült gólra váltania, a felvételeken látszik, hogy ő sem érti igazából, hogy mi történt. 

Sosem unom meg [ezt a gólt]. Ez igazából azért vicces, mert ez egy olyan gól, amit senki sem tud megmagyarázni. Én magam sem tudom, hogy mi történt. Akkor hogyan érthetné meg más?

– nyilatkozta a brazil az ikonikus találatáról. Roberto Carlos egyébként többre tartja ezt a lövését, mint a francia válogatott ellenit

Ez egy sokkal nehezebb lövés volt, mint amit Franciaország ellen csináltam, igazán kedvelem ezt a gólt. Szinte a szögletzászló vonalából lőttem el a labdát. 

(Borítókép: Roberto Carlos 2015. június 14-én. Fotó: Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)

 

Rovatok