Index Vakbarát Hírportál

Magabiztosan nyert a Chelsea, a Juve nem bírt a Villarreallal

2022. február 22., kedd 22:54

Kedden újabb két mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza: a címvédő Chelsea magabiztosan, 2–0-ra verte a Lille együttesét, a Juventus pedig 1–1-es döntetlent játszott a spanyol Villarreal otthonában.

Chelsea–Lille 2–0 (1–0)

Az újdonsült klubvilágbajnok londoniaknál a hétvégi, Crystal Palace ellen 1–0-ra megnyert találkozón a mindössze hétszer (!) labdába érő Romelu Lukaku ezúttal csak a kispadon kapott helyet.

Bár klasszikus csatár nélkül állt fel a címvédő, Kai Havertz révén már a 4. percben veszélyeztetett, a fiatal német közelről lőtt fölé Cesar Azpilicueta pazar centerezése után. Nem sokkal később már pontosabban célzott, ezúttal Christian Pulisic hozta őt helyzetbe, Leo Jardim azonban bravúrral szögletre mentett. 

A sarokrúgás után viszont már Havertz örülhetett: Hakim Zijes beadását közelről a hálóba fejelte, 1–0!

A folytatásban éledeztek a franciák, a Chelsea védelme azonban jól állta a rohamokat. A 15. percben Amadou Onana lőtt mellé Jonathan Bamba beadása után, majd Marcos Alonso próbálkozott a túloldalon, de Jardim résen volt a bal alsó saroknál.

A félidő második fele nem hozott nagyobb izgalmakat, Tuchel együttese magabiztosan tartotta a labdát és a vezetést, a vendégek erejéből pedig nem igazán futotta veszélyes ellentámadásokra.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, egy gyors kontra végén viszont megduplázta előnyét a Chelsea: 

N'golo Kanté iramodott meg a félpályánál és vezette a labdát egészen a Lille 16-osáig, majd jó ütemben a balján érkező Pulisichez passzolt, aki elegánsan gurított a bal kapufa mellé, 2–0!

A kétgólos előny pláne megnyugtatta a londoniakat, a Lille erejéből pedig nem igazán futotta komoly helyzet kidolgozására. Az eredmény a folytatásban nem változott, így a címvédő magabiztos előnyből várhatja a párharc második meccsét, amelyet majd március 16-án rendeznek Franciaországban.

Villarreal–Juventus 1–1 (0–1)

A nap másik meccsén az idén rapszodikus formát mutató torinóiak már a 32. (!) másodpercben előnybe kerültek: 

Danilo előrepasszát előbb átvette Dusan Vlahovics, majd két védő gyűrűjében a hosszú alsó sarokba lőtt, 0–1.

A szerb csatár télen igazolt a Fiorentinától a Juvéba, ez volt az első mérkőzése a BL-ben, nem sikerült rosszul tehát a debütálás…

A spanyolok a 13. percben közel jártak az egyenlítéshez, Giovanni Lo Celso azonban nyolc méterről a felső lécet trafálta telibe. A félidő előtt nem sokkal Matthijs de Ligt mentett nagyot az olasz kapu torkában, így szünetre megőrizte előnyét Massimiliano Allegri alakulata.

Fordulás után kishíján megint gyors góllal indított a Juventus, egy jobb oldali beadást Álvaro Morata lőtt mellé a 47. percben. A spanyolok kezdték átvenni a játék irányítását, amelynek a 66. percben meg is lett az eredménye: 

Dani Parejo maradt bántóan üresen a 16-oson belül, aki Étienne Capoue centerezését követően kapásból lőtt a vendégek kapujába és egalizált, 1–1!

Az utolsó bő 20 percben inkább a biztonságra törekedtek a csapatok, így a döntés az olaszországi visszavágóra maradt.

BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Chelsea (angol)–Lille (francia) 2–0 (1–0)
gólszerző: Havertz (8.), Pulisic (63.)

Villarreal (spanyol)–Juventus (olasz) 1–1 (0–1)
gólszerző: Parejo (66.), ill. Vlahovics (1.)

(Borítókép: Justin Tallis / AFP)

Rovatok