Index Vakbarát Hírportál

A Fradiból erősített a Dunaszerdahely

2022. február 22., kedd 12:46

Az NB I-ben listavezető Ferencváros és a szlovák Fortuna Ligában jelenleg negyedik Dunaszerdahelyi AC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 21 éves Szánthó Regő kölcsönben a felvidéki alakulatban folytatja a pályafutását.

A fiatal középpályás eddig 12 tétmeccsen lépett pályára a Ferencváros színeiben, ahová 2020 januárjában érkezett a Győri ETO csapatától. Fél évvel később az FTC a Zalaegerszegnek adta kölcsön, ahol nagyszerű szezont produkált, 29 mérkőzésen 11 gól és 7 gólpassz volt a mérlege.

Szánthó tagja a magyar U21-es válogatottnak is, valamint pályára lépett a Fradi Young Boys elleni BL-selejtezőjén, valamint a Celtic és a Betis elleni Európa-liga csoportmeccseken.

Örülök, hogy válthatok és Dunaszerdahelyre igazolhatok. Jó csapatnak tartom a DAC-ot, hiszen nemrég játszottunk velük, és le is győzték a Fradit. Szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, és a nemzetközi kupaporondon is szerepelni.

Tudom, hogy egy magyarlakta vidékre érkezem, ahol a szurkolók nagyon szeretik a játékosaikat, továbbá a DAC Szlovákia egyik legjobb csapata”

– nyilatkozta a DAC honlapjának a középpályás, aki új csapatánál a 74-es számú mezt fogja viselni.

(Borítókép: https://www.dac1904.sk/hu)

Rovatok