Index Vakbarát Hírportál

Gyászszünettel emlékeznek az ukrán áldozatokra a Bundesligában

2022. február 26., szombat 16:39

Az orosz–ukrán háborút természetesen a sportvilág sem hagyja szó nélkül, rengeteg érintett sportoló fejezte már ki aggodalmát a harcok kapcsán, de a topligákban is megemlékeznek a véres eseményekről.

A német labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulója előtt minden mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik az ártatlan áldozatok emlékére.

A spanyol bajnokság televíziós közvetítése alatt az eredmények mellett a „STOP WAR” felirat olvasható, amely a háború leállítására szólít fel.

Az angol Premier League szombat kora délutáni meccsén, a Leeds–Tottenham-találkozón a pályát körülvevő LED-falon is Ukrajna mellett állt ki a hazai alakulat.

Az Aston Villa hátvédje, Matty Cash gólt szerzett a Brighton elleni találkozón, majd mezét levéve üzent és kívánt sok erőt és kitartást lengyel válogatott csapattársának és családjának, a Dinamo Kijevben futballozó Tomasz Kedziorának.

Az Everton és a Manchester City mérkőzés előtt a hazai kezdő játékosok ukrán zászlóval a hátukon, a vendégek NO WAR-feliratú (Nem a háborúra) pólóval érkeztek meg a játéktérre.

Mindkét együttesben van egyébként ukrán futballista, Olekszandr Zincsenko és Vitalij Mikolenko meghatóan köszöntötte egymást a bemelegítésnél.

(Borítókép: Ina Fassbender / AFP)

Rovatok