Index Vakbarát Hírportál

A kapusok tizenegyesei döntötték el az angol Ligakupát

2022. február 27., vasárnap 20:54

A Liverpool nyerte az angol labdarúgó Ligakupát, amelynek vasárnapi döntőjében gól nélküli döntetlen után maratoni tizenegyespárbajban 11–10-re múlta felül a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea-t.

A londoni Wembley Stadionban 85 512 néző szurkolta végig az összecsapást, amelynek rendes játékidejében és a hosszabbításban sem született szabályos gól, a Liverpooltól egy, a Chelsea-től két találatot vettek el.

Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője – akinek Lőw Zsolt személyében magyar segítője van – egy perccel a vége előtt lecserélte kapusát, Édouard Mendyt, akinek a helyére Kepa Arrizabalagát küldte be.

A 11-es rúgások maratonira nyúltak, egyik kapus sem tudott hárítani, egészen az utolsó párig hibátlanok voltak a mezőnyjátékosok.

Ekkor a két kapus következett, a Liverpoolnál az ír Caoimhín Kelleher betalált, Arrizabalaga azonban a lelátóra bombázta a labdát, így a Liverpool diadalmaskodott.

Az Opta statisztikákkal foglalkozó cég szerint ez volt a leghosszabb tizenegyespárbaj két elsőosztályú angol csapat között.

A Liverpool 2012 után először, története során kilencedik alkalommal hódította el a trófeát.

(MTI)

Rovatok