Index Vakbarát Hírportál

Giroud újabb rangadót nyert meg a Milannak

2022. március 6., vasárnap 22:48

A Serie A 28. fordulójának rangadóján az AC Milan 1–0-ra legyőzte idegenben a Napolit.

Komoly tétje volt a találkozónak, amely előtt mindkét együttes 57-57 ponttal állt, eggyel lemaradva az éllovas Inter mögött és néggyel megelőzve a 4. helyezett Juventust.

Felejthető első félidőt hozott a meccs, 45 perc alatt mindössze egy kapura tartó lövést jegyezhettünk fel. A másodikból viszont egyből gól született a 49. percben, aminek a vendégek örülhettek: Davide Calabria próbálkozott átlövéssel egy kifejelt szabadrúgás után, ebbe Olivier Giroud tette bele a lábát a kaputól kilenc méterrel, a labda pedig a tehetetlen David Ospina mellett a kapuba vágódott.

Az már szinte önmagában csoda volt, hogy a francia csatár ekkor még a pályán volt, az első játékrészben ugyanis Kalidou Koulibaly belépője után gyakorlatilag egy nyílt seb keletkezett a bal bokája fölött. Nem sokkal később le is kellett cserélni, igaz, akkor balszerencsés módon a másik lába sérült meg.

A gól feltüzelte a Napolit is, amely jóval veszélyesebben játszott, mint addig, de hiába irányította a játékot, nem sikerült bevennie ellenfele kapuját.

Giroud ezzel a milánói derbin elért duplája után újabb kritikus rangadót döntött el, a Milan pedig  60 ponttal vezeti a Serie A-t.

Eredmények:
Napoli–AC Milan 0–1 (0–0)
Juventus–Spezia 1–0 (1–0)
Fiorentina–Hellas Verona 1–1 (1–1)
Bologna–Torino FC 0–0
Venezia FC–Sassuolo 1–4 (1–3)
Genoa–Empoli 0–0

(Borítókép: Olivier Giroud ünnepli a gólját a Napoli ellen. Fotó: AFP)

Rovatok