Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros még mélyebbre lökte a Mol Fehérvárt

2022. március 13., vasárnap 19:15

A címvédő és listavezető Ferencváros Ryan Mmaee duplájával 2–0-ra nyert a Mol Fehérvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A Ferencváros kezdett jobban, sorra dolgozta ki a helyzeteket a hazai kapu előtt, az egyiknél Anderson Esiti lövése nyomán a labda a felső lécen csattant. A Fehérvár defenzív hadrendben állt fel, ennek megfelelően főként a védekezéssel törődött, majd labdaszerzést követően megpróbált ellentámadásokat vezetni. A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, a kapuk előtt kevesebb volt a veszély, így gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok pihenőre.

Fehérvári lesgóllal indult a második félidő, majd az egyre inkább felpörgő fővárosiak Ryan Mmaee szép góljával megszerezték a vezetést. A Vidi az egyenlítés érdekében megpróbált ritmust váltani, de néhány ígéretes próbálkozáson kívül nem futotta többre erejéből. A hosszabbításban egy gyors ellentámadásból Mmaee duplázott, így a Ferencváros magabiztosan győzött. 

A zöld-fehérek támadója az idei szezonban mindhárom meccsen betalált a Vidi kapujába, három mérkőzésen négy gólt szerzett a fehérváriak ellen.

A Fehérvár sorozatban hetedszer kapott ki a bajnokságban, ilyen hosszú negatív szériára korábban még nem volt példa a klub történetében.

MAGYAR OTP BANK LIGA
24. forduló

Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 0–2 (0–0)
Mol Aréna Sóstó, 6989 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: R. Mmaee (68., 90+2.)

(Borítókép: Vasvári Tamás / AFP)

Rovatok