Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid akár a héten bejelentheti Haaland szerződtetését

2022. március 16., szerda 13:13

A Sport szerint a Real Madrid komoly lépést tesz a héten a dortmundi Erling Haaland szerződtetése felé.

A fekete-sárgák sportigazgatója, Hans-Joachim Watzke ugyanis a lap szerint Madridba utazik, hogy Florentino Pérezzel tárgyaljon a klubváltásról, ennek tényét pedig már a héten be is jelenthetik a felek.

A 21 éves norvég fiatal kora dacára a világ egyik legjobb csatárának számít, ebben az idényben a sérülései ellenére is eljutott 21 tétmeccsen 23 gólig és hat gólpasszig.

Haaland a Red Bull Salzburgban robbant be a köztudatba, majd 2020 első napján 20 millió euróért cserébe lett a fekete-sárgák játékosa.

A Dortmund színeiben eddig 80 találkozón lépett pályára, 80 gól mellett pedig 21-et készített elő, nem véletlenül áll sorban érte fél Európa.

Szerződése 2024 júniusáig szól ugyan, de egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint idén nyáron életbe lép egy kivásárlási záradék, mely szerint világpiaci szinten potom összegnek számító 75 millióért bárki elviheti a német klubtól.

Haaland piaci értékét a transfermarkt.de jelenleg 150 millió euróra teszi.

A dortmundiaknak már meg is van a kiszemeltjük, épp a haalandi utat követve a salzburgi gólvágó Karim Adeyimi érkezhet. Az idényben eddig 19-szer eredményes 20 éves német támadó piaci ára 35 millió euró körül mozog, a helyi utánpótlás-nevelést figyelembe véve pedig aligha kerülhetne jobb helyre a Dortmundnál.

(Borítókép: Ina Fassbender / AFP)

Rovatok