Index Vakbarát Hírportál

Komoly veszélyben volt a Barcelona, de túlélte a törökországi poklot

2022. március 17., csütörtök 20:45

Továbbjutott a Barcelona az Európa-liga negyeddöntőjébe, miután a legjobb 16 között rendezett, Galatasaray elleni párharcban kiharcolta a továbbjutást. A katalán fővárosban múlt héten 0–0-ra végeztek a felek, így a döntés az isztambuli találkozóra maradt. 

Telt ház, mintegy 52 ezer török szurkoló fogadta a csapatokat a Nef Stadionban, valóságos pokoli hangulatot teremtve az összecsapásnak. A mérkőzést a katalán csapat kezdte aktívabban, azonban a 28. percben egy török szögletet követően Marcao fejelt a spanyol kapuba, megszerezve az előnyt a hazai csapatnak. A brazil védő 2018 után volt újra eredményes tétmérkőzésen

Nem tartott sokáig a törökök öröme, viszonylag hamar, a 37. percben érkezett is a katalánok válasza, Pedri szenzációs szólója végén talált a kapuba, és egyenlített ki. 

A fordulás után már egyoldalúvá vált a találkozó, mindössze öt perc után érkezett is az újabb Barcelona-gól, ezúttal Pierre-Emerick Aubameyang váltotta gólra Frenkie de Jong passzát. A mérkőzés további részében tartotta az eredményt a katalán csapat, a Galatasaray nem tudott különösebben veszélyes támadásokat vezetni, így a végeredmény 1–2 lett.

A többi pályán a Rangers az odavágón aratott fölényes előnyét sikeresen megtartotta a Crvena zvezda ellen, a Monaco hazai pályán csak döntetlen játszott a Bragával, míg a Bayer Leverkusen a visszavágón is vereséget szenvedett az Atalantától.

Eredmények, Európa-liga-nyolcaddöntők, visszavágók:

Galatasaray–Barcelona 1–2, továbbjutott a Barcelona 2–1-es összesítéssel.

Crvena zvezda–Glasgow Rangers 2–1, továbbjutott a Rangers 4–2-es összesítéssel. 

Monaco–Braga 1–1, továbbjutott a Braga 3–1-es összesítéssel.

Leverkusen–Atalanta 0–1, továbbjutott az Atalanta 4–2-es összesítéssel.

21 órai kezdettel további három nyolcaddöntős mérkőzést rendeznek, a párosítások: 

Lyon–Porto (első meccs: 1–0), West Ham–Sevilla (első meccs: 0–1), Frankfurt–Betis (első meccs 2–1).

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok