Index Vakbarát Hírportál

Botrány a Bundesligában: fejbe dobták a partjelzőt, félbeszakadt a meccs

2022. március 18., péntek 23:08

A vendégek 2–0-s vezetésénél, a hetvenedik percben félbeszakadt a VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach találkozó, a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzése – írja az MTI.

Az első félidőben nem született gól, majd Alassane Plea és Breel Embolo találata után, a hetvenedik percben egy hazai szurkoló egy félig teli műanyag pohárral fejbe dobta az egyik partjelzőt.

A játékvezetői stáb és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd körülbelül 15 perc után bejelentették, hogy nem folytatják a találkozót.

A mérkőzésért járó 3 pontot így a Borussia Mönchengladbach kapta, a félbeszakításnál lévő eredményt állapították meg véglegesnek is, azaz a 2–0-t. A találkozó után a VfL Bochum csalódott közleményt adott ki, amelyben elnézést kért a partjelzőtől. „Formálisan is elnézést kérünk Christian Gittelmann partjelzőtől. Sajnálatos és számunkra nagyon kellemetlen eset, egy rendkívül buta cselekedet egy idióta szurkolótól” – írták.

Nem ez volt az első félbeszakított meccs a Bundesligában: legutóbb 2011 áprilisában volt erre példa, akkor a St. Pauli–Schalke 04 összecsapásának 86. percében dobták fejbe egy söröspohárral Thorsten Schiffner partjelzőt. Az a mérkőzés szintén 2–0-s vendégsikert hozott.

Érdekesség, hogy először 1963 decemberében szakítottak félbe mérkőzést a német bajnokságban, akkor a Hamburg és a Borussia Dortmund találkozóját a köd miatt kellett leállítani a BVB 2:1-es előnyénél a 61. percben. A liga akkor újrajátszást rendelt el, amit a hamburgiak nyertek meg 2:1-re.

Bundesliga, 27. forduló

VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach 0–2-nél a 70. percben félbeszakadt

Szombaton játsszák

Greuther Fürth–SC Freiburg 15.30

Hertha BSC–TSG 1899 Hoffenheim 15.30

FSV Mainz 05–Arminia Bielefeld 15.30

VfB Stuttgart–FC Augsburg 15.30

Bayern München–Union Berlin 18.30

Vasárnap játsszák

RB Leipzig–Eintracht Frankfurt 15.30

VfL Wolfsburg–Bayer Leverkusen 17.30

1. FC Köln–Borussia Dortmund 19.30

(Borítókép: Christian Gittelmann partjelző vonul le a pályáról a bírók társaságában a VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach mérkőzésen. Fotó: Bernd Thissen / picture alliance / Getty Images)

Rovatok