Index Vakbarát Hírportál

Nyakánál fogva kötözte magát a kapufához egy angol futballszurkoló

2022. március 18., péntek 08:31

Nem mindennapi eseményeknek lehettek szemtanúi a Goodison Park nézői csütörtök este, mikor a Premier League 20. fordulójából elhalasztott Everton–Newcastle United-mérkőzést rendezték meg.

Nemcsak azért történtek különös események, mert az Everton négy vesztes mérkőzés után újra győzött, hanem azért is, mert egy

klímavédelmi kampány egyik résztvevője nemes egyszerűséggel, a nyakánál fogva odakötözte magát a kapufához a mérkőzés kellős közepén. 

A „Just Stop Oil” nevet viselő szélsőséges klímavédelmi kampány arra hivatott, hogy felszámolják a jelenlegi olajalapú infrastruktúrát az Egyesült Királyságban, és a mozgalom résztvevői igen aktívan képviseltetik magukat az angol futballpályákon is. Szerda este egy hasonló feliratokkal díszített pólóban egy másik aktivista zavarta meg az Arsenal–Liverpool-rangadót.

A közjátékot a biztonsági személyzet pár perc alatt orvosolta és eltávolították a pályáról a kapufához kötözött úriembert.

A mérkőzést egyébként az Everton nyerte meg a 99. percben Alex Iwobi góljának köszönhetően, amivel hatalmas lépést tett a kiesés elől menekülő liverpooli csapat a bennmaradás felé. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok