Index Vakbarát Hírportál

Kilenc nyeretlen meccs után nyert újra a Hertha

2022. március 19., szombat 18:09

Győzelemmel debütált a Hertha kispadján Felix Magath, miután a berliniek hazai pályán 3–0-ra legyőzték a Hoffenheim együttesét, Sallai Roland csapata, a Freiburg viszont gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó Greuther Fürth vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában.

A magyar légiós kezdőként végigjátszotta a mérkőzést a freiburgiaknál, akik versenyben vannak Bajnokok Ligája-indulást érő helyért. Most némileg váratlanul hullajtottak pontokat, így aligha értékelik, hogy minden sorozatot figyelembe véve egymás után már 14 tétmeccsen veretlenek a Fürth ellen, nyolc győzelem mellett hat döntetlen a mérlegük.

A héten edzőt váltó Hertha megszakította rossz sorozatát, és otthon 3–0-ra legyőzte a Hoffenheim gárdáját. A sikerből a Tayfun Korkutot váltó új tréner, Felix Magath csak közvetetten tudta kivenni a részét, ugyanis pozitív koronavírustesztje miatt nem lehetett személyesen ott a mérkőzésen. A Hertha ezt megelőzően kilenc fordulóban maradt nyeretlen – ezeken a mérkőzéseken két pontot szerzett –, a Hoffenheim egy döntetlen mellett sorozatban négy győzelmet aratott az előző öt körben.

(Borítókép: Martin Rose / Getty Images Hungary)

Rovatok