Index Vakbarát Hírportál

A rekordokat döntő Abraham lett a Lazio veszte a derbin

2022. március 20., vasárnap 19:58

Az AS Roma gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte a Lazio elleni városi rangadót a Serie A 30. fordulójában, és végül 3–0-ra győzött.

Tammy Abraham nem késlekedett azzal, hogy Roma-történelmet írjon a derbi elején. Az angol csatár már az 56. másodpercben megszerezte saját maga és csapata első találatát (a leggyorsabbat a derbik történetében), ami neki már a 23. volt a szezonban, ezzel lehagyta Gabriel Batistutát és Vincenzo Montellát mint a legeredményesebb elsőéves a farkasoknál. Ráadásul jelenleg ő a leggólerősebb angol játékos a topligákat tekintve. 

Ezzel viszont nem lakott jól, mert a félidő felénél már duplázni tudott egy gyönyörű akció végén.

Szinte azt csinált a Roma a Lazióval, amit akart, nem sokkal később Nicola Zalewski ziccerét kellett védenie Thomas Strakoshának. A 40. percben azonban már ő is tehetetlen volt, Lorenzo Pellegrini szabadrúgása védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba, ezzel már 3–0-ra vezetett a „hazai” csapat.

A különbség még a félidő előtt négyre nőhetett volna, de Henrih Mhitarjan bombája a lécen csattant.

A második félidőben Abraham rendkívül közel került a triplázáshoz, de elhibázta a ziccert. Sőt, a túloldalon is veszélyeztetett egy mellel végrehajtott hazaadással, ám Rui Patrício résen volt. A Roma már abszolút takaréklángon égett a második félidőben, a Lazio pedig semennyire sem tudott megújulni, így maradt a 3–0-s végeredmény. Győzelmével a Roma éppen a városi riválisát megelőzve ugrott fel az 5. helyre.

Eredmény, Serie A, 30. forduló:
Roma–Lazio 3–0 (3–0)
Empoli–Hellas Verona 1–1 (1–0)
Juventus–Salernitana 2–0 (2–0)
Venezia FC–Sampdoria 0–2 (0–2)
Bologna–Atalanta 0–1 (0–0)

Rovatok