Index Vakbarát Hírportál

Két Chelsea-sztár is a Juventusba igazolhat

2022. március 21., hétfő 13:13

A La Gazzetta Dello Sport úgy tudja, Antonio Rüdiger és Jorginho is Torinóba igazolnak, elhagyják a Chelsea süllyedő hajóját.

A mérvadó olasz sportlap szerint hiába áll sorba a Real Madrid és a Bayern München is Antonio Rüdigerért, a német védő inkább visszatérne a Serie A-ba, és a Juventus csapatát választotta. Rüdiger 2015 és 2017 között az AS Roma játékosa volt, majd a Chelsea-be igazolt, ahol egy FA-kupát és egy Bajnokok Ligáját nyert. A német labdarúgó szerződése idén nyáron jár le, a jelek szerint nem hosszabbít a nehéz helyzetbe került csapattal. 

Ha minden igaz, a Juventus nemcsak a 29 éves németet, hanem a brazil születésű olasz játékost, Jorginhót is elhozná a londoniaktól, bár Jorginho szerződése 2023 nyarán jár le a Chelsea-vel.  

A Chelsea azután került nehéz helyzetbe, hogy a brit kormány március elején súlyos szankciókat hozott az orosz–ukrán háború miatt: befagyasztotta hét orosz oligarcha vagyonát, köztük a Chelsea tulajdonosáét, Roman Abramovicsét is. Mindez azt jelenti, hogy az orosz üzletember egyelőre nem tudja eladni a Chelsea-t, sőt: a londoni klub gyakorlatilag cselekvőképtelenné vált.

(Borítókép: Antonio Rüdiger 2022. március 13-án. Fotó: David Klein / Reuters)

Rovatok