Index Vakbarát Hírportál

Paul Pogba depressziós volt José Mourinho miatt

2022. március 23., szerda 15:10

A Manchester United világbajnok középpályása, Paul Pogba lelkileg nehéz időszakairól mesélt egy francia lapnak.

„Többször is tapasztaltam már depresszió tüneteit a karrierem során, de ezek olyan dolgok, amelyekről nem szoktunk beszélni” – mondta a világbajnok labdarúgó a Le Figarónak.

Néha észre sem veszed, hogy depressziós vagy, csak érzed, hogy szeretnél egyedül lenni, elzárkózni mások elől. Márpedig ezek olyan jelek, amikkel nem tudod becsapni magad. Számomra ez akkor kezdődött, amikor José Mourinho volt az edző Manchesterben. Megkérdőjeleztem és hibáztattam magam, mivel még sosem éltem át hasonlót.

Pogba 2016 nyarán került a United kötelékébe, akkor világrekordot jelentő 89 millió fontért. Ugyanekkor vette át a kispadot José Mourinho is, és bár a csapat megnyerte az angol Ligakupát, valamint az Európa-ligát, a portugál mester nem maradt sokáig a vörös ördögöknél. 

Az edző és Pogba kapcsolata már a kezdetekben sem volt felhőtlen, majd Mourinho 2017 őszén megfosztotta a középpályást a helyettes csapatkapitányi tisztségétől, mondván, nem megfelelő a hozzáállása. Pogba ekkor a családjára, valamint jó barátjára, Patrice Evrára tudott támaszkodni; utóbbi egyébként korábban maga is depresszióval küzdött.

Számomra kötelező kibeszélni magamból a feszültséget. Rengeteg pénzt keresünk, ezért nem is panaszkodhatunk, de ettől még mi is keresztülmegyünk ilyen pillanatokon. Ez ránk is érvényes, mint bárki másra. Azért, mert magas a fizetésünk, mindig boldognak kellene lennünk? Az élet nem ilyen. A futballban viszont ez egyelőre nem elfogadott, pedig nem szuperhősök vagyunk, hanem emberi lények.

Pogba egyébként a közelmúltban is átélt egy családi szörnyűséget, otthonát ugyanis kirabolták, míg ő csapatával az Atlético Madrid ellen játszott a Bajnokok Ligájában. Mindezt úgy tették a betörők, hogy gyermekei otthon voltak a dadájukkal, aki bezárkózott velük egy szobába, és úgy hívta ki a rendőrséget. 

A házból több ékszert, valamint Pogba világbajnoki aranyérmét is elvitték.

(Borítókép: Paul Pogba és José Mourinho. Fotó: AFP)

Rovatok