Index Vakbarát Hírportál

Hiába Uzuni gólja, a spanyolok a hajrában legyűrték az albánokat

2022. március 26., szombat 22:12

A spanyol labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Albániát a szombati barátságos mérkőzésen Barcelonában.

Az Espanyol stadionjában lejátszott meccsen Ferran Torres, az FC Barcelona játékosa szerzett vezetést a hazaiaknak a 75. percben. Tíz perccel később Myrto Uzuni egyenlített, aki január végén igazolt a Ferencvárostól a spanyol Granadához. A végeredményt a lipcsei Dani Olmo állította be a kilencvenedik percben. A spanyol válogatott ezt megelőzően legutóbb 2004 februárjában játszott Barcelonában, akkor Perut győzte le 2–1-re. 

Az angol labdarúgó-válogatott hátrányból 2–1-re legyőzte a svájci csapatot. Breel Embolo révén a 22. percben a svájciak kerültek előnybe, Luke Shaw góljával az angolok az első félidő ráadásában egyenlítettek. A 60. perc után szinte sort cseréltek a házigazdák – öt friss ember érkezett a kispadról –, majd Harry Kane a 78. percben büntetőt értékesített, ami nemcsak fordítást jelentett, hanem győzelmet is ért.

A világbajnoki résztvevő és világranglistát vezető belga labdarúgó-válogatott Dublinban 2–2-es döntetlen játszott a házigazda ír együttessel. A belgák Michy Batshuayi góljával jutottak előnyhöz a 12. percben, az írek Chiedozie Ogbene találatával egyenlítettek a 35. percben. A vendégek az 58. percben visszavették a vezetést – akkor Hans Vanaken volt eredményes –, de a házigazdák másodszor is utolérték őket, Alan Browne a 85. percben talált be Simon Mignolet kapujába. 

A belgáknál csak olyan futballisták kaptak lehetőséget, akik 50-nél kevesebbszer szerepeltek a nemzeti csapatban.

A válogatott másodedzője, a francia Thierry Henry komoly füttykoncertet kapott, amikor őt mutatták a kivetítőn. Az egykori kiváló csatár 2009 novemberében a franciák és az írek világbajnoki pótselejtezőjének második meccsének hosszabbításában kézzel szelidítette meg a labdát, mielőtt gólpasszt adott volna William Gallasnak, amivel a franciák jutottak ki a vb-re.

A vb-házigazda katari gárda otthon 2–1-re bizonyult jobbnak Bulgáriánál.

A dánok ugyan vereséget szenvedtek Hollandiában, annak viszont mindenképpen örülhettek, hogy Christian Eriksen nemcsak visszatért a válogatottba, hanem gólt is szerzett.

Eredmények:
Spanyolország–Albánia 2–1
Anglia–Svájc 2–1
Katar–Bulgária 2–1
Írország–Belgium 2–2 
Horvátország–Szlovénia 1–1 
Hollandia–Dánia 4–2
Németország–Izrael 2–0

(Index/MTI)

Rovatok