Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona máris megegyezett Robert Lewandowskival?

2022. március 27., vasárnap 21:52

A Football España beszámolója szerint a La Ligában újra remeklő Barcelona megegyezett a Bayern München támadójával, Robert Lewandowskival.

A nyáron már 34 éves lengyel csatár továbbra sem lassít, ebben az idényben eddig 37 tétmeccsen 45(!) gólt szerzett, ezzel pedig természetesen még mindig minden topklub érdeklődését felkelti.

A katalánokat korábban Erling Haalanddal hozták szóba, de a 21 éves dortmundi gólvágó (82 meccs, 80 gól, 21 gólpassz) megszerzése óriási anyagi forrásokat igényelne, így Joan Laporta klubelnök nemrégiben lehűtötte a kedélyeket.

Így jött ismét szóba a Bundesliga-rivális bajorok lengyel klasszisa, akinek szerződése már csak egy évig érvényes, és már csak 50 millió euró körül mozog a piaci értéke.

Olasz és spanyol lapértesülések szerint a Barcelona és Lewandowski már meg is egyezett egymással, ami elősegítheti a nyári váltást – ha a klubok is dűlőre jutnak.

A beszámoló szerint Lewandowski karrierje utolsó nagy dobásának esélyét látja a Barcelona képében, ráadásul a katalánok színeiben játszva több esélye lehet az eddig hiába kergetett Aranylabda megkaparintására.

Ha a gránátvörös-kékek valóban megkaparintják a lengyelt, akkor áldozatokra is szükségük lesz, hogy anyagi forrásokat szabadítsanak fel, jelenleg Luuk de Jong, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Memphis Depay és Pierre-Emerick Aubameyang áll opcióként a támadósorban Xavi rendelkezésére.

(Borítókép: Michaela Rehle / AFP)

Rovatok