Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálatot indított a FIFA a Szenegál–Egyiptom-meccsen történtek miatt

2022. március 30., szerda 14:43

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a katari világbajnokság afrikai selejtezőjének utolsó szakaszában kedd este játszott Szenegál–Egyiptom-összecsapáson történtek miatt.

„A releváns információkat a mérkőzés jegyzőkönyve alapján az illetékes fegyelmi testületek értékelik, mielőtt döntés születne a következő lépésről” – írta szerdán közleményében a FIFA.

A tizenegyespárbajban vesztes egyiptomiak a találkozó után többek között rasszizmussal vádolták meg a szenegáli szurkolókat. Az egyiptomi szövetség szerdán közölte, hogy a lelátón a játékosokat, különösen a sztárcsatár Mohamed Szalahot sértegető molinók voltak láthatók, ráadásul az egyiptomi futballistákat bemelegítés közben kövekkel és vizespalackokkal terrorizálták. Az egyiptomiak azt állítják, hogy a küldöttségüket szállító buszt szintén megtámadták a szenegáli drukkerek.

Az idei Afrika-kupa döntőjét egymás ellen vívó felek vb-re jutásáról határozó selejtezős párharcának első meccsét Egyiptom nyerte 10-ra a múlt héten, a keddi visszavágón Szenegál győzött 10-ra, majd miután a hosszabbításban sem született döntés, tizenegyesek következtek. Ebben az Afrika-kupa-győztes hazaiak bizonyultak jobbnak, 3–1-re diadalmaskodtak, és fennállásuk során harmadszor jutottak ki a vb-re. A televíziós közvetítésben látható volt, hogy a tizenegyest rúgók közül többek között Szalahot lézerfénnyel zavarták, a Liverpool sztárja kapu fölé lőtte a büntetőt.

(Borítókép: Anadolu Agency / Getty Images Hungary)

Rovatok