Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő hiba miatt kerülhet veszélybe a Bayern sima győzelme

2022. április 2., szombat 20:01

A címvédő és listavezető Bayern München 4–1-re nyert a Sallai Rolanddal felálló Freiburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján, ám egy óriási hiba miatt akár el is veszítheti a három pontot a bajor együttes.

A 86. percben ugyanis néhány másodpercig 12 Bayern-játékos volt a pályán. Julian Nagelsmann vezetőedző Corentin Tolissót és Kingsley Comant lecserélte, a helyükre Marcel Sabitzer és Niklas Süle érkezett. A negyedik játékvezető azonban Coman esetében rossz számot írt a táblára, ezért a francia szélső néhány másodpercig a pályán maradt, miközben már a cseréje is beállt, ráadásul Coman még labdához is ért. 

A találkozó 86. percében tehát Kingsley Coman a lecserélését követően még 20 másodpercig a pályán volt. Az alábbi fotón látszik is, hogy a Bayern 11 mezőnyjátékosa egyszerre tartózkodik a gyepen – Manuel Neuer kapus nincs a képen.

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) szabálykönyve szerint ha egy mérkőzésen egy játékos jogosulatlanul van a pályán, az adott játékos csapata 2–0-ra elveszíti a mérkőzést, míg az ellenfél számára 2–0-s győzelmet írnak jóvá.

A negyedik játékvezető rossz számot mutatott, ezért Coman nem tudta, hogy le kell jönnie. Nyolc vagy kilenc másodpercig így játszottunk. Ez nem befolyásolta a meccset, de azért egy kicsit furcsa. Normális dolog, hogy témát szolgáltat a szurkolóknak

– nyilatkozta a lefújás után a bajorok edzője, Julian Nagelsmann.

A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich kijelentette, klubja nem tervezi megóvni a meccset.

(Borítókép: Kingsley Coman ünnepel, miután megszerezte csapata harmadik gólját az SC Freiburg–Bayern München Bundesliga-mérkőzésen 2022. április 2-án. Fotó: Matthias Hangst / Getty Images)

Rovatok