Index Vakbarát Hírportál

Súlyos betegséggel küzd a holland edzőlegenda

2022. április 4., hétfő 01:05

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vasárnap este egy televízióműsorban mondta el, hogy prosztatarákja van.

Louis van Gaal szomorú hírt közölt vasárnap este a Humberto című holland tévéműsorban. A katari világbajnokságra készülő holland válogatott hetvenéves szövetségi kapitánya ugyanis bejelentette, hogy súlyos beteg, prosztatarákkal küzd.

Nem akartam elmondani a játékosaimnak, mert befolyásolhatta volna a teljesítményüket

– indokolta meg Van Gaal, hogy miért csak most fedte fel és hallgatta el eddig az igazságot.

A válogatott szövetségi kapitányaként töltött minden időszakban el kellett mennem a kórházba, anélkül, hogy a játékosok rájöttek volna. Azt hittem, egészséges vagyok, de nem

– folytatta Van Gaal, aki harmadik alkalommal irányítja Hollandiát, a 2014-es világbajnokságon bronzérmet szerzett a válogatottal, most pedig készülhet a katari vb-re.

A holland legenda az Ajaxszal, az AZ Alkmaarral, a Barcelonával és a Bayern Münchennel is nyert bajnoki címet – sőt az Ajaxszal Bajnokok Ligáját is 1995-ben –, míg legutóbb klubcsapatát, a Manchester Unitedet FA-kupa-győzelemig vezette 2016-ban.

A Manchester Unitednél mindenki teljes mértékben támogatja korábbi menedzserünket, Louis van Gaalt a rák elleni harcban. Erőt és bátorságot neked, Louis

– írta az angol rekordbajnok a Twitter-oldalán.

Van Gaal a televíziós interjúban – amelyben az életéről szóló filmet népszerűsítette – arról is beszélt, hogy sok betegségen ment keresztül, beleértve a felesége betegségét is, és ez az élet része.

Emberként gazdagabb lettem ezekkel a tapasztalatokkal

– mondta Van Gaal, aki legutóbb a múlt hónapban kritizálta és nevezte nevetségesnek, hogy a világbajnokság Katarban lesz.

A holland válogatott Szenegállal, Ecuadorral és a házigazda Katarral került az A-csoportba a novemberben kezdődő vb-n.

(Borítókép: Louis van Gaal. Fotó: Oli Scarff / AFP)

Rovatok