Index Vakbarát Hírportál

Elhagyhatja Milánót az Inter és a Milan

2022. április 6., szerda 21:22

A football-italia.net portál úgy tudja, hogy Olaszország két ikonikus futballklubja, az AC Milan és az Internazionale elköltözhet Milánóból.

Az oldal szerint a bonyodalmakat a városi bürokrácia okozza, amely igencsak lassítja az új stadion felépítését, amelyről még 2021-ben született hivatalos döntés. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a legendás San Siro közelében fog megvalósulni a beruházás, ám már most úgy tűnik, hogy ez 2027-nél hamarabb nem történik meg, pedig az új létesítmény adna otthont a 2026-os téli olimpia megnyitójának.

Jelenleg úgy tűnik, a két gigász új közös otthona a közeli Sesto San Giovanniban épülhet fel, ugyanis ott könnyebb lenne zöld ágra vergődni a különböző hivatalokkal, ez pedig felgyorsíthatná a folyamatokat.

 A két klub elnöke is egyetért ebben.

Gyorsabb építkezésre számítottam, főleg annak fényében, hogy Milánóban vagyunk. Az idő sürget minket, ez a projekt pedig nem a város, hanem a két klub kezében van

– mondta Paolo Scaroni, a Milan első embere. A fekete-kékek igazgatója, Alessandro Antonello is hasonlóan vélekedik:

„A befektetőink nem kedvelik a bizonytalanságot, nekünk pedig más opciók után kell néznünk. Egy másik európai nagyvárosban ez a projekt három év alatt megvalósulna.”

Milánó polgármestere, Beppe Sala cáfolta a híreket, ugyanakkor Sesto San Giovanni polgármestere, Roberto di Stefano arról számolt be, hogy náluk már tervben van az új stadion megépítése.

(Borítókép: A milanós Alessandro Florenzi és az interes Ivan Perisic csatája az Olasz Kupában 2022. március 1-jén. Fotó: AFP)

Rovatok