Index Vakbarát Hírportál

Tuchel: Ha így játszunk a Bernabéuban, agyonvernek minket

2022. április 7., csütörtök 10:06

A BL-negyeddöntők szerdai odavágóján a Real Madrid idegenben győzte le a címvédő Chelsea-t 3–1-re, a Villarreal pedig otthon nyert 1–0-ra a Bayern München ellen. Így értékeltek a vezetőedzők a lefújást követően.

„Nagyszerű meccset játszottunk, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést” – kezdte a londoni győzelem után Carlo Ancelotti, a madridiak edzője.

Veszélyesek voltak a kontráink, Karim Benzema fantasztikus volt, de még csak a munka felét végeztük el, rendkívül fontos lesz a jövő keddi visszavágó, egy percig sem hihetjük el, hogy már továbbjutottunk, hiszen a Bajnokok Ligája címvédője az ellenfelünk.

A Chelsea német mestere, Thomas Tuchel érthetően borúlátóbban értékelt. „Ez egy súlyos vereség, az első félidőnk az egyik legrosszabb volt hazai pályán, amióta itt dolgozom. A BL-ben sem egyéni, sem csapatszinten nem lehet akkora hibákat elkövetni, amilyeneket mi elkövettünk. Nem azt tettük a pályán, amit megbeszéltünk és amit kellett volna, így szinte törvényszerű volt, hogy elveszítjük a találkozót.”

A német szakember arra a kérdésre, hogy vajon mit rontottak el, rövid, ám velős választ adott: 

„Mindent…”

A közeljövő kihívásaival kapcsolatban Tuchel így nyilatkozott: „A legfontosabb, hogy feldolgozzuk és kiértékeljük ezt a kudarcot. Azonban most nem a visszavágóra kell gondolnunk, hanem a hétvégi bajnokira, mert ha ugyanezt a teljesítményt nyújtjuk, akkor a Southampton otthonában is kikapunk. 

Ha pedig a Real Madrid elleni második meccsen is úgy játszunk, mint most, agyonvernek minket a Santiago Bernabéuban…”

A Bayern első vereségét szenvedte el szerdán este a BL idei kiírásában, ráadásul a Villarreal elleni 1–0-s végeredmény a bajorokra nézve volt hízelgő. A müncheniek vezetőedzője, Julian Nagelsmann nem is dicsérte meg a csapatát. „Megérdemeltük a vereséget, ezúttal nem voltunk jók. Az első félidőben hiányzott a játékunkból az átütő erő, főleg a védekezésünkből, de elöl sem volt sok helyzetünk. A második játékrészben feladtuk az irányítást, mert kétségbeesetten szerettünk volna gólt szerezni, ehelyett örülhettünk, hogy nem kaptunk még kettőt…”

A spanyolok mestere, Unai Emery viszont érthetően boldogabban értékelt.

A legszebb dolog a ma estében a szurkolók büszkesége volt, amit a csapatunk iránt mutattak. Nagyon örülök, hogy ilyen boldoggá tettük a drukkereinket.

Az 50 éves szakember kiemelte, csapata szinte hibátlanul futballozott a Bajnokok Ligája egyik nagy esélyese ellen, és amiatt is nagyon boldog, hogy az előző szezonban gyűjtött élmények után (a Villarreal nyerte az Európa-ligát – a szerk.) az idei évre is elégedetten tekinthetnek majd vissza.

A visszavágóval kapcsolatban megjegyezte, Münchenben ennél is többre lesz szükség a játékosoktól, de természetesen az a cél, hogy búcsúztassák a Bayernt. 

A párharcok második meccsét április 12-én, kedden játsszák 21.00-tól.

(Borítókép:  James Williamson / Getty Images Hungary)

Rovatok