Index Vakbarát Hírportál

Hiába lőtt csodagólt a Barca, döntetlent játszott Frankfurtban

2022. április 7., csütörtök 23:25

A végső győzelemre is esélyesnek tartott FC Barcelona 1–1-es döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt vendégeként csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének az első felvonásán.

A 6. percben óriási ziccert rontottak a hazaiak, Djibril Sow 12 méterről, ajtó-ablak helyzetben volt képtelen eltalálni a kaput. A folytatásban is harciasan küzdött a Frankfurt, amely lelkesedésével próbálta eltüntetni a két csapat képességbeli különbségeit és jó úton is járt hozzá, sőt! A 38. percben Sergio Busquets belépője után büntetőt ítélt a játékvezető, videózás után azonban visszavonta az ítéletet, a katalánok középpályása ugyanis először a labdát érte el.

A második játékrész elején viszont már tombolhatott a Deutsche Bank Park közönsége: 

egy középre kifejelt szöglet után Ansgar Knauff átvette a labdát, majd 18 méterről védhetetlenül bombázott a bal felső sarokba, 1–0.

Egyórányi játék után Xavi cserékre szánta el magát, beküldte Frenkie de Jongot és Ousman Dembélét, akik nem sokkal később tevékeny részt vállaltak az egyenlítésben: Dembélé remekül vette észre a büntetőterületen belül De Jongot, aki remekül egyérintőzött Ferrán Torresszel zsebkendőnyi területen, a spanyol pedig 11 méterről a jobb alsóba gurított.

A hajrában még Tuta megkapta második sárga lapját, így az Eintracht emberhátrányban fejezte be a találkozót, az eredmény azonban nem változott. A katalánok sorozatban 14. mérkőzésükön maradtak veretlenek, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor Barcelonában.

EURÓPA-LIGA
Negyeddöntő, első mérkőzések:

Eintracht Frankfurt (német)–FC Barcelona (spanyol) 11 (00)
gól: Knauff (48.), illetve Torres (66.)
kiállítva: Tuta (Frankfurt, 78.)

West Ham United (angol)Olympique Lyon (francia) 11 (00)
g: Bowen (52.), illetve Ndombele (66.)
kiállítva: Cresswell (West Ham, 45.)

Braga (portugál)Glasgow Rangers (skót) 10 (10)
g: Ruiz (40.)

RB Leipzig (német)Atalanta (olasz) 11 (01)
gól: Zappacosta (58. - öngól), illetve Muriel (17.)

(Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok