Index Vakbarát Hírportál

Elrabolná csapattársát a Barcelona játékosa

2022. április 7., csütörtök 12:05

A Bajnokok Ligája keddi és szerdai negyeddöntőit követően az Európa-ligában is pályára lép a még versenyben lévő nyolc alakulat. A végső győzelemre is esélyes Barcelona a német Eintracht Frankfurt vendége lesz, Ferrán Torres pedig meglepő nyilatkozatot tett egyik csapattársával kapcsolatban.

A spanyol játékost a találkozót megelőző sajtótájékoztatón többek között a hetek óta kirobbanó formában futballozó Ousmane Dembélé esetleges szerződéshosszabbításáról is kérdezték.

Legszívesebben elrabolnám őt, hogy mindenképpen maradjon. A Barca egy nagyszerű klub, a világon az egyik legjobb, de vannak dolgok, amelyekre nincs ráhatásunk, ez az ő döntése lesz. De nagyon bízom benne, hogy marad, hiszen rendkívül fontos tagja a csapatunknak.

A 22 éves támadó elárulta, nagyszerűen érzi magát a katalánoknál, ahová télen érkezett a Manchester City együttesétől. Torres másik csapattársát, Pedrit sem győzte dicsérni. „Minket, akik mindennap vele edzünk, nem lep meg a remeklése. Egészen elképesztő dolgokra képes, az az alázat és minőség, ami őt jellemzi, előrevetíti, hogy a világ egyik legjobbja lehet, egy korszakos zseni.”

Bár a Barcelonánál nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy a klub csupán a második számú európai kupasorozatban szerepel, de ha már így történt, a csapat természetesen szeretné megnyerni az Európa-ligát. Ebben Ferrán Torres szerint Xavinak is nagy szerepe lehet, aki visszahozta a Barca-DNS-t az egyesülethez, önbizalmat adott a játékosoknak, miközben nem helyez nyomást a futballistákra.

Az első pillanattól kezdve érzem, hogy számít rám, ez pedig magabiztossá tesz. Jó formában vagyok, remélem, hogy a jövőben is segítségére lehetek a csapatnak.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipzig a nyolcaddöntőben nem lépett pályára, mivel ellenfelét, az orosz Szpartak Moszkvát az ukrajnai háború miatt kizárta az európai szövetség.

A lipcseiek a nyolc között az Atalantával találkoznak, az olasz együttes az előző fordulóban éppen egy másik Bundesliga-csapatot búcsúztatott, a Bayer Leverkusent.

A lipcseiek nagyszerű formában várják a Németországban kezdődő párharcot, legutóbbi tíz tétmérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, a Bundesligában pedig a tavaszi tabellát nézve a legjobbak.

Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzések:

RB Leipzig (német)–Atalanta (olasz) 18.45 (tv: RTL+)

Eintracht Frankfurt (német)–FC Barcelona (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)

West Ham United (angol)–Olympique Lyon (francia) 21.00 (tv: RTL+)

Braga (portugál)–Glasgow Rangers (skót) 21.00

(Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno / Getty Images Hungary)

Rovatok