Index Vakbarát Hírportál

Pályára rohanó néző miatt szakadt félbe a veszélyes támadás az Európa-ligában

2022. április 8., péntek 10:55

A West Ham–Lyon-mérkőzés 1–1-gyel ért véget az Európa-liga negyeddöntőjében. A West Ham United az egész második félidőt emberhátrányban játszotta le, a 86. percben pedig egy veszélyes West Ham-kontra maradt félbe egy pályára rohanó szurkoló miatt.

A 86. percben 1–1-es állásnál az West Ham United térfelén veszített labdát a Lyon csapata, ezt pedig ki is használta Michail Antonio, aki nagy lendülettel indult meg a franciák kapuja felé. Ugyan a tizenhatosnál Karl Toko Ekambi elcsente a lábáról a labdát, addigra már egy szurkoló átmászott a lelátó kerítésén. A játék még folytatódott pár passz erejéig, de a játékvezető lefújta a helyzetet, mert a rendbontó már a pályán rohangált. A berohanó szurkoló West Ham-mezben volt, jól kibabrált az általa támogatott együttessel. 

A West Ham vezetőedzője, David Moyes a mérkőzés utáni nyilatkozatában megjegyezte, hogy teljesen értetlenül állt az eset előtt. Úgy gondolja, a berohanó szurkoló a győzelem lehetőségét vette el ezzel a csapattól. 

Fontos hozzátenni, lehetett volna könnyebb dolga is a West Hamnek, mivel az egész második félidőt emberhátrányban játszották végig. Az első játékrész végén, a ráadás során Moussa Dembélé nagy ziccerhelyzetbe került egy kiugratásnak köszönhetően, ám Aaron Cresswell hátulról lerántotta. A játékvezető nem teketóriázott sokáig, azonnal előkerült a piros lap

A mérkőzés visszavágóját április 14-én játsszák, ahol eldől, melyik csapat jut tovább az Európa-liga negyeddöntőjébe. 

EURÓPA-LIGA
Negyeddöntő, első mérkőzések:

Eintracht Frankfurt (német)–FC Barcelona (spanyol) 11 (00)
Gól: Knauff (48.), illetve Torres (66.)
Kiállítva: Tuta (Frankfurt, 78.)

West Ham United (angol)Olympique Lyon (francia) 11 (00)
Gól: Bowen (52.), illetve Ndombele (66.)
Kiállítva: Cresswell (West Ham, 45.)

Braga (portugál)Glasgow Rangers (skót) 10 (10)
Gól: Ruiz (40.)

RB Leipzig (német)Atalanta (olasz) 11 (01)
Gól: Zappacosta (58. – öngól), illetve Muriel (17.)

(Borítókép: Egy pályára rohanó szurkolót kísérnek ki a West Ham United–Olympique Lyonnais-mérkőzésen Londonban 2022. április 7-én. Fotó: Federico Maranesi / MI News / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok