Index Vakbarát Hírportál

Vadállatokról ír az angol sajtó az Atlético Madrid–Manchester City után

2022. április 14., csütörtök 14:21

A botrányos Bajnokok Ligája-negyeddöntőnek megvan a nemzetközi visszhangja. Az Atlético Madrid–Manchester City-mérkőzés végén és az öltözőbe menet történteket felkapta a nemzetközi sajtó is.

Szerda este játszották a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját, az Atlético Madrid–Manchester City-találkozón pedig hiába küzdött hihetetlen módon az esélytelenebbnek tartott spanyol csapat, a találkozó 0–0-val ért véget, ám korábban Manchesterben 1–0-s vereséget szenvedett az együttes a Citytől, így az Atlético búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A mérkőzés végén az Atlético játékosai között elszabadultak az indulatok, fejelés, rángatás, köpködés lett a vége. 

Az Atlético szíve belefulladt a City hullámaiba

– ezzel a hangzatos címmel értékeli a spanyol Mundo Deportivo a 0–0-s összecsapást. Az oldal rövid összefoglalása szerint hiába irányította a játékot a jobban teljesítő Atlético, a pontosság nem volt a helyén, és ezen ment el a mérkőzés, továbbá megemlíti a Manchester City időhúzását is. A meccs végén kialakult balhéról így fogalmaz a lap:

végső bunyó, kiállított felipe és rendőri közbelépés.

A spanyol Marca hasonló címmel adja összefoglaló anyagát a találkozóról, mint a honfitárs Mundo Deportivo: „Az Atlético a pályán halt meg”. A sportlap narratívája szerint az Atlético az utolsó leheletig, a századik percig küzdött, a cikkben pedig kiemelik Kokét mint a csapat egyik legjobban teljesítő játékosát. A mérkőzés végi botrányos jeleneteket „komoly feszültség az utolsó percekben” jelzővel illeti. Az erről szóló anyag címe szinte ugyanaz, mint a másik nagy spanyol sportlapé: „Négy perc balhé, kiállított Felipe és rendőrség az öltözőben”.

Az angol sajtó nyomtatott hasábjain hangzatos címekkel találkozhatnak az olvasók. A Daily Express Csikorgó City szavakkal adja el az újságot. A Daily Mail a hangzatos Mayhem in Madrid főcímet adta, ami magyarul nagyjából annyit tesz: Zűrzavar Madridban. A rövid leadben a bulvárlaptól megszokott erős kijelentésekkel találkozhatunk: 

A City túlélte a brutális döntetlent, ahol a vadállat Atléticósok elvesztették a fejüket.

A Guardian a rá jellemző visszafogottsággal írt címlapján a döntőről: „A City higgadt maradt az Atlético üstjében”. A Daily Mirror a bulvárhoz hű figyelemfelkeltő címlapot készített: „Őrült, rossz és veszélyes – a megtépázott kékek keményen ellenálltak a szégyenteljes Atléticónak”. 

Az angolszász online lapok – érthető módon – jóval finomabban fogalmaztak az eseményekről. A brit közszolgálati média, a BBC „tüzes párharcként” jellemezte a mérkőzést, a balhéról külön hírt nem közölt, ám egy percről percre közvetítés fut az oldalon a Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzéseihez fűződő reakcióinak. A Guardian a hangzatos „Tunnel trouble” szójátékkal élt a címlapon. A The Times a címében konkrétan leírja a történteket: „A rendőrség ellepte a játékoskijárót, miután Szavics lefejelte Sterlinget és megtépte Grealish haját”. 

(Borítókép: A Manchester City angol középpályása, Phil Foden orvosi ellátásban részesül 2022. április 13-án. Fotó: Oscar del Pozo / AFP)

Rovatok