Index Vakbarát Hírportál

Nem számol Cristiano Ronaldóval a Man. United edzőjelöltje

2022. április 15., péntek 11:11

Egybehangzó angol lapértesülések szerint Cristiano Ronaldo távozhat a Manchester Unitedtől, ha valóban Erik ten Hag veszi át a „vörös ördögök” irányítását.

Az Ajaxot 2017 óta irányító tréner egy ezüstérem után eddig kétszer lett bajnok az amszterdamiakkal (közte nem osztották ki a Covid miatt lefújt idényben, de ott is vezettek), és a mostaniban is jól állnak, hiszen öt meccsel a vége előtt négy ponttal vezetnek a második PSV-t megelőzve.

A 2019-ben BL-elődöntős (sőt, néhány perc híján döntős) Ten Haag jó ideje az egyik fő esélyes a manchesteri kispadra, érkezését gyakorlatilag biztosra veszik már az angol lapok.

Ahogyan azt is, hogy ha ez valóban megtörténik, akkor azzal egyúttal zöld utat kap Cristiano Ronaldo a távozására.

Az ötszörös aranylabdás portugál sztár tavaly augusztus végén tért vissza az Old Traffordra, de hiába szerzett eddig 18 gólt az idényben, ő sem tudta megakadályozni a „vörös ördögök” korai BL-búcsúját, és a bajnokságban sem remekel a gárda, 31 meccsen 51 pontot gyűjtve csak a hetedik helyen áll, igaz, a BL-indulást érő negyedik hely azért nincs beláthatatlan távolságra (57 pont).

Arról már korábban szóltak a hírek, hogy ha nem jön össze az újabb Bajnokok Ligája-szereplés, akkor a 37 éves portugál támadó távozhat, az angol lapok szerint pedig a váltás vágya legalábbis kölcsönös lenne – az 52 éves holland tréner sem érzi, hogy Cristiano Ronaldo passzolna az elképzeléseibe és játékstílusába, így nem számol vele a jövőben.

Érkezhet viszont ez esetben a Tottenhamet erősítő Steven Bergwijn első igazolásként, akit anno hiába próbált megkaparintani az Ajaxhoz.

(Borítókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Rovatok