Index Vakbarát Hírportál

Az FA-kupában már eldőlt a Liverpool–Man. City kérdés

2022. április 16., szombat 18:31

Elsőként a Liverpool jutott be az FA-kupa elődöntőjébe, miután szombaton 3–2-re legyőzte a Wembley-ben a Manchester City csapatát.

Hat nappal a Premier League-beli összecsapás után ezúttal az FA-kupa elődöntőjében futott össze a világ talán két legjobb futballcsapata, a Manchester City és Liverpool.
Ez a mérkőzés az előzőhöz képest teljesen ellentétesen indult, ugyanis a Liverpool szerzett korán gólt Ibrahima Konaté révén, aki Andrew Robertson szöglete után talált be.

A 17. percben már kettővel vezetett Jürgen Klopp együttese. Zack Steffen ügyetlenkedett a labdával a gólvonal előtt, Sadio Mané ellentmondást nem tűrve csúszott neki oda, a labda pedig a kapuba került.

A félidő végén háromra növelte az előnyét a Liverpool, amely szépen adogatta körbe a City tizenhatosát, Thiago Álcantara lekészítéséből újfent Mané talált be.

A fordulás után azonnal elkezdte ledolgozni a hátrányát a City. Robertson eladott labdája után Fernandinho ugratta ki Gabriel Jesúst, aki egy jó csel után középre gurított, az érkező Jack Grealish pedig kilőtte a jobb felsőt.

Ezt követően inkább a harc és a sok indulat dominált a pályán, de Jesúsnak és Mohamed Szalahnak is akadt nagy helyzete. A hosszabbításban aztán Bernardo Silva egy kipattanóból még életben tartotta az esélyeket, ám a hátralévő időben már nem tudott egyenlíteni Pep Guardiola együttese. 

Végeredmény, FA-kupa, elődöntő:
Manchester City–Liverpool 2–3 (0–3)

A május 14-i döntőben a Liverpool ellenfele a Chelsea vagy a Crystal Palace lesz.

(Borítókép: Getty Images.)

Rovatok