Index Vakbarát Hírportál

A kupában az Inter már a Milan fölé kerekedett

2022. április 19., kedd 22:58

Elsőként az Inter jutott be az Olasz Kupa döntőjébe, mivel az elődöntő visszavágóján 3–0-ra legyőzte városi riválisát, a Milant.

A bajnoki aranyéremre legesélyesebbnek számító milánói riválisok első felvonásán nem született gól, de ezúttal gyorsan megtört a jég, hiszen Lautaro Martínez már a 4. percben betalált (1–0).

A Milan a 39. percben közel került az egyenlítéshez, de Ivan Perisic a gólvonal elől menteni tudott, majd pillanatokkal később újra jött Martínez, eldöntve a továbbjutás kérdését (2–0).

A fordulást követően Iszmael Bennaszer szépítését a videózás után les miatt elvették, a „házigazda” pedig ezt újabb találattal büntette, ezúttal Robin Gosens volt eredményes (3–0).

Érdekesség, hogy a Milan a lövések számában (10–19), és a kaput eltalálókéban (4–6) is fölényben volt, de a jóval hatékonyabb városi rivális könnyedén győzött.

A Inter így tehát készülhet a döntőre, a másik ágon a Juventus egygólos előnnyel várhatja a Fiorentina elleni hazai visszavágót.

Ami pedig a bajnokságot illeti, egyelőre a Milan áll az élen, de csak két pont a piros-feketék előnye az eggyel kevesebbet játszó városi riválissal szemben, amely így előzhet, ha megnyeri az elmaradt meccsét.

OLASZ KUPA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Inter–Milan 3–0 (L. Martínez 4., 40., Gosens 83.)

Továbbjutott: az Inter, 3–0-s összesítéssel

SZERDÁN

Juventus–Fiorentina

Az első mérkőzésen: 1–0

(Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok