Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott három magyar futballhuligán

2022. április 20., szerda 14:48

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítélte a 2019-es Magyarország–Szlovákia labdarúgó Eb-selejtező után verekedő szurkolókat a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán – tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben.

Az eljárás adatai szerint a három vádlott 2019. szeptember 9-én nézőként vett részt a Magyarország–Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen, majd ismeretlen társaikkal rátámadtak a szálláshelyükre tartó külföldi szurkolók egy csoportjára, és bántalmazták őket. 

Az egyik külföldi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szerdai előkészítő ülésen a vádlottak beismerték és megbánták tettüket, lemondtak a tárgyalásról, a vádbeli cselekménytől eltekintve pedig nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel.

A kerületi bíróság egy év négy hónap – két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte mindhárom férfit súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság miatt, továbbá két évre eltiltotta őket a Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett sportesemények látogatásától.

A találkozót 2–1-re a szlovák válogatott nyerte.

(Index / MTI)

(Borítókép: A Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete a főváros V. kerületében, a Markó utcában 2021. április 24-én. Fotó: Róka László / MTI)

Rovatok