Index Vakbarát Hírportál

Horrorösszegért kelhet el Maradona legendás meze

2022. április 20., szerda 14:20

Elindult a licit szerdán Diego Maradona mezére, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt.

A brit Sotherby’s aukciósház árverése május 4-én zárul, és szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár hatmillió fontot (2,7 milliárd forintot) is megadnak majd a legendás ruhadarabért.

A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2–1-es argentin győzelemmel záruló mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével.

 Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

A mexikóvárosi összecsapáson Maradona két gólt szerzett, ezek közül a második egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig „Isten keze” néven híresült el: a 2020-ban elhunyt csatár kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek nem vették észre.

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, amely kicsit több mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel hatvanmillió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

(MTI)

(Borítókép: Diego Maradona néhai legendás argentin labdarúgó az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében az angolok ellen játszott mérkőzésen viselt meze a Sotheby’s aukciósház londoni kiállítótermében 2022. április 20-án. Fotó: MTI / AP / Matt Dunham)

Rovatok