Index Vakbarát Hírportál

A Bayern nyerte a Klassikert és ezzel a bajnokságot is

2022. április 23., szombat 20:27 | aznap frissítve

Szombaton kora este Klassikert, vagyis Bayer–Dortmund-szuperrangadót rendeztek a Bundesligában. Bár a müncheniek jól játszottak a mérkőzésen, a Borussia kapitális védelmi hibái miatt a nagy rivális is megkönnyítette a helyzetüket. Julian Nagelsmann együttese végül 3–1-es győzelmet aratott, ezzel biztossá vált a bajorok újabb, sorozatban 10. bajnoki címe a német élvonalban.

Az első félidőben a vendégek ahelyett, hogy a Bayern dolgát nehezítették volna meg, a sajátjukat tették bonyolulttá: óriási védelmi hibák, eladott labdák és pontatlanság jellemezte Marco Rose együttesét. 

A bajorok ráadásul maguktól is nagyszerűen futballoztak, nem szorultak volna rá efféle ajándékra, de ha már így alakult, köszönték szépen, és a szünetre kétgólos előnyt szereztek: 

előbb Serge Gnabry lőtt bombagólt a 15. percben, majd a 35. minutumban érkezett a menetrendszerű Robert Lewandowski-találat.

Fordulás után változott a játék képe, a dortmundiak bátrabban és agresszívebben léptek fel, aminek már az 52. percben meg is lett az eredménye: Marco Reust buktatták a 16-oson belül, a jogos büntetőt pedig Emre Can értékesítette magabiztosan.

Nem sokkal később Jude Bellingham is rúgást kapott a lábára az alapvonal és az ötös találkozásánál, a visszajátszások alapján egyértelműnek tűnt, hogy szabálytalanság történt, ám a müncheni Allianz Arénában nem járt érte 11-es...

A túloldalon Lewandowski és Thomas Müller számára adódott egy-egy komoly lehetőség, előbbi azonban az oldalhálóba, utóbbi pedig egy blokkoló védőbe bombázott. A 83. percben azonban a Bayern lezárta a mérkőzést, sőt a bajnokságot is: egy kapu előtti kavarodás végén nem tudott felszabadítani a vendégvédelem, a csereként beálló Jamal Musiala pedig közelről a kapuba bombázott. 

A müncheniek 3–1-es diadalA ugyanis azt jelentette, hogy matematikailag is biztossá vált Julian Nagelsmann alakulatának bajnoki címe, a bajorok sorozatban tizedszer nyerték meg a Bundesligát.

NÉMET BUNDESLIGA
31. forduló

Bayern MünchenBorussia Dortmund 3–1 (2–0)

RB Leipzig–Union Berlin 1–2 (00)

SC FreiburgBorussia Mönchengladbach 33 (02)

Eintracht FrankfurtTSG 1899 Hoffenheim 22 (11)

Greuther Fürth–Bayer Leverkusen 1–4 (12)

1. FC KölnArminia Bielefeld 31 (21)

vasárnap játsszák:

VfL BochumFC Augsburg 15.30

Hertha BSCVfB Stuttgart 17.30

pénteken játszották:

VfL WolfsburgFSV Mainz 05 50 (50)

(Borítókép: Matthias Hangst / Getty Images Hungary)

Rovatok