Index Vakbarát Hírportál

Mi történt veled, Barca? Tíz nap alatt három zakó a Camp Nouban

2022. április 24., vasárnap 23:14

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 21. fordulójából bepótolt mérkőzésén a Barcelona hazai pályán 1–0-ra kikapott a Rayo Vallecanótól.

A Barcelona a januári kupabúcsú után egészen szenzációs formába lendült, sorra hozta a nagyobbnál nagyobb sikereket, mindezt remek játékkal, menetelt a bajnokságban és az Európa-ligában is, és még két hete, a Levante otthonában is meglett a győzelem – igaz, csak a 92. percben. 

Aztán jött a Frankfurt elleni El-negyeddöntő hazai visszavágója (2–3), a Cádiz elleni otthoni meccs (0–1), most pedig a Rayo Vallecano (0–1) is győzelmet aratott a Camp Nouban!

Mindez azt jelenti, hogy a gárda tíz nap alatt harmadszor is alulmaradt saját pályáján (zárójeles megjegyzés: a Frankfurt ellen megsérült a szenzációs formában futballozó Pedri, akinek minden bizonnyal véget ért az idénye).

Pedig közben idegenben legyőzték a katalánok a Real Sociedadot, és a Rayo elleni első félidőben is nagy fölényben játszottak, de hiába a 8–1 lövés és a kétharmados labdabirtoklás, a vendégcsapat az egyetlen próbálkozásából megszerezte a vezetést, Álvaro García lépett ki szépen, és lőtt a rövid alsóba (0–1).

A fordulást követően kevés futball volt, egészen a végjátékig, ami viszont szenzációsan alakult: néhány pillanat leforgása alatt Sztole Dmitrievszkinek háromszor is védenie kellett – igaz, a kapufára ügyetlenkedett harmadik lehetőség les miatt amúgy sem ért volna.

A 99. perc legvégén végleg lezárhatta volna a meccset a vendégcsapat, Pathé Ciss a kapufára lőtte a vendégek második próbálkozását, a 103. percben pedig Ousmane Dembélé hagyott ki hatalmas lehetőséget, így maradt a 0–1.

A Barcelona így maradt 15 ponttal a Real Madrid mögött, öt körrel a vége előtt – gyakorlatilag bajnok tehát a királyi gárda.

LA LIGA

21. FORDULÓ

Barcelona–Rayo Vallecano 0–1 (Á. García 7.)

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 78 pont (69–29), 2. Barcelona 63 (61–33), 3. Sevilla 63 (49–27), 4. Atlético Madrid 61 (59–39), 5. Betis 57 (56–38), 6. Real Sociedad 55 (32–31)

(Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok