Index Vakbarát Hírportál

Nyolc évvel ezelőtt Gerrarddal együtt a Liverpool bajnoki álmai is elcsúsztak

2022. április 27., szerda 15:19

Napra pontosan nyolc évvel ezelőtt a Liverpool hatalmas lépést tehetett volna a Premier League megnyerése felé, ám a csapatkapitány, Steven Gerrard kapitális hibája miatt a Pool kikapott az Anfielden a Chelsea-től, a PL-trófeát pedig végül a Manchester City nyerte meg.

A Liverpool legendás játékosát elmondása szerint élete végéig kísérteni fogja az a momentum, hiszen futballistaként egyedül az angol bajnoki címet nem tudta elhódítani. 

Pedig a 2013/14-es szezon hajrájában nagyon közel állt hozzá, a vörösök három ponttal álltak a City előtt, ám a Chelsea elleni rangadón az első félidő hajrájában egy ártatlan passz után Gerrard elcsúszott a félpályánál, Demba Bá lecsapott a labdára, egyedül vezethette kapura, és értékesítette a ziccert.

Bár a második játékrészben a hazaiak mindent megtettek a fordításért, nem tudtak gólt lőni, a londoni együttes pedig Willian 94. percben lőtt góljával eldöntötte a meccset.

„Soha nem féltem a kritikától, de ez a hiba megölt engem. Életem végéig kísérteni fog, az lett volna a hab a tortán, ha behúzzuk a bajnoki címet, akkor minden álmom teljesült volna a Liverpoollal” – nyilatkozta Steven Gerrard, aki Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát is nyert a csapat játékosaként, a Premier League-ben viszont csak két ezüstérem jutott neki.

(Borítókép: Andrew Powell / Liverpool FC)

Rovatok