Index Vakbarát Hírportál

A szezon végén távozik a Manchester United vezetőedzője

2022. április 29., péntek 13:37

A szezon végén távozik a Manchester United ideiglenesen kinevezett vezetőedzője, Ralf Rangnick. A német szakember az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz, mellette tanácsadóként maradt a Vörös Ördögöknél.

A szezon végén kezdem meg a munkám a válogatottban, tanácsadóként folytatom a Manchester Unitednál. Várom, hogy kivehessem a részem a United felerősítéséből

– nyilatkozta Ralf Rangnick.

Rangnick 2024-ig írt alá az Osztrák Labdarúgó-szövetséggel, szerződése pedig Ausztria 2026-os vilábajnokságra való kvalifikálása esetén további két évre hosszabbodik. A német szakember az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz, ám mellette megmarad tanácsadónak a Manchester Unitednál – közölte a csapat a honlapján megjelent közleményében. 

Rangnick 26 mérkőzésből tízet tudott megnyerni a csapattal, a legutóbbi mérkőzésen döntetlen eredmény született a Chelsea ellen. 

Rangnick 2021 novemberében került a Manchester Unitedhoz, miután menesztették elődjét, Ole Gunnar Solskjaert. Már érkezésekor nyilvános volt, hogy ideiglenesen veszi át a csapat irányítását. A német szakember utódja Erik ten Hag lesz, aki jelenleg az Ajax vezetőedzője, júniusban áll munkába a Vörös Ördögöknél.

(Borítókép: Ralf Rangnick április 28-án a Chelsea elleni mérkőzésen. Fotó: Matthew Ashton / Getty Images) 

Rovatok