Index Vakbarát Hírportál

Kiütéses győzelemmel lett bajnok a Real Madrid

2022. április 30., szombat 18:11

A Real Madrid szombat délután abban a tudatban léphetett pályára a Santiago Bernabéuban az Espanyol ellen, hogy ha pontot szerez, matematikailag is bebiztosítja bajnoki címét a La Ligában. Carlo Ancelotti alakulata azonban semmit nem bízott a véletlenre, már szünetben 2–0-ra vezett, és végül magabiztos, 4–0-s győzelemmel ült fel Spanyolország trónjára.

Az első komoly hazai lehetőség a 13. percben adódott, Dani Ceballos emelt elegánsan az ötös jobb csücskénél érkező Casemiro elé, aki keresztbe fejelt a hosszú oldalra, Mariano Díaz azonban két méterről a jobb kapufára bólintott.

A 33. percben aztán góllá érett a Real mezőnyfölénye: 

Rodrygo játszott össze Marcelóval a 16-os bal oldalánál, majd a fiatal támadó egy átvétel és igazítás után 14 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1–0!

A szünet előtt aztán megduplázta előnyét a madridi alakulat: Yangel Herrera volt bizonytalan, és vesztett labdát Mariano Díazzal szemben, ami Rodrygóhoz került, aki egy cselt követően jobbal visszahúzta a lövését a rövid alsóba, így a balra elmozduló Diego Lópeznek esélye sem volt a hárításra, 2–0.

Izgulnia a hazai publikumnak egyedül a hosszabbítás perceiben kellett, ekkor Lucas Vázquez kezét érintette a labda a büntetőterületen belül, ám a videózás után kiderült, hogy a térdéről pattant oda a labda, így pedig nem járt 11-es az Espanyolnak.

Fordulást követően sem változott a játék képe, a barcelonai együttes nem jelentett veszélyt Thibaut Courtois kapujára, az 56. percben pedig minden lényegi kérdés eldőlt a találkozón: 

Eduardo Camavinga szerzett labdát, majd nagyjából 50 métert vezette, mielőtt a jobbján érkező Marco Asensio elé tálalt volna, aki ballal átvette, majd 14 méterről a kapufa segítségével kilőtte a jobb felsőt, 3–0.

A csereként pályára lépő Karim Benzema és Isco is összehozott egy gólt, ám a spanyol középpályás találatát les miatt – Rodrygo volt előrébb a védőknél, aki takarta a kilátásban Diego Lópezt – érvénytelenítették.

A 80. percben viszont megérkezett a negyedik gól, amelyet természetesen Benzema lőtt Vinícius Jr. remek asszisztja után. Az egész szezonban bomba formában futballozó francia támadó alakította ki a végeredményt, 4–0-ra nyert a Real Madrid, amivel története 35. bajnoki címét szerezte meg.

(Borítókép:  Soccrates Images / Getty Images)

Rovatok